F.B.M.´68 wint op basis

VOLKEL – FBM`68 (1-2) 4-8

Na een schitterend weekendje in Budapest, die louter hoogtepunten kenden, mochten de boys weer de wei in om een potje te ballen. Ditmaal moest tegenstander Volkel aan de zegekar van FBM’68 worden gebonden. Trainer/coach Raymond moest deze wedstrijd helaas verstek laten gaan omdat hij een afspraak had bij een lieftallige logopediste vanwege zijn spraakgebrek. In charge waren nu Tumke en Kev. FBM`68 begon in de volgende opstelling:

Boj
Rudi, Poelleke, Maarten, Bertje; Leipo, Loekas, Basje; Sander, Tumke, Stigi

Wissel: Kev en Robbie

De wedstrijd begon enkele minuten later doordat de mannen van FBM in het kleedlokaal ‘knock-out’ waren gegaan door de stank die coach Kev produceerde. Echter kwam dit niet uit zijn hol maar waren het zijn scheenbeschermers die al 6,5 jaar non-stop in de tas hadden gezeten.

Hierdoor begonnen de boys uit Maashees ook dramatisch aan de wedstrijd. Foutieve inspeelballen lagen ten grondslag aan de eerste goal die gemaakt werd door Billy Bazooka van Volkel. 1-0. Hierop volgde direct een noodgedwongen aanpassing in het elftal van FBM’68. De niet geheel fitte Poelleke werd vervangen door Robbie, waardoor Tumke een aantal linies zakte en Robbie in de spits als aanspeelpunt fungeerde. Robbie was in beste doen want had de avond ervoor vrijwel niks aan alcoholische versnaperingen op en dat was te merken. Door de aanpassingen kwam de ploeg uit Maashees beter in zijn ritme en dit resulteerde dan ook direct in de gelijkmaker. Met prima één-tweetje zetten Robbie Stigi zowat vrij voor de keeper en schoot Stigi het leder beheerst achter de keeper Berend Bermbom. Dit was het startsignaal voor een reeks van mooie combinaties en een aantal geweldige doelpunten. De boys kwamen op voorsprong door een fantastisch doelpunt van Loekas, die na een solo van eigen helft de bal diagonaal achter Berend Bermbom schoot. Ruststand 1-2.

Na bemoedigende woorden van coach Tumke en Kev in de rust gingen de boys met goede moed de tweede helft in. Kev kwam in plaats van de prima spelende Sander.

Door prima combinatievoetbal op de mat te leggen liep FBM`68 al snel uit naar een stand van 1-5. De 3e goal kwam op naam van goalkeepert Boj dmv een penalty. Boj nam de pingel op ‘panenka-achtige’ wijze, die de keeper te machtig was. Formidabel! Na dit hoogstandje volgde al snel een aanval uit het boekje.De mee opgekomen back Rudie (al maanden een van de sterkhouders van het elftal) leiden de aanval zelf in en legde vervolgens de bal met zijn hoofd panklaar voor Kev, die het leder moeiteloos tegen de touwen kon schieten.1-4. Maar het mooiste moment van de wedstrijd moest toen nog komen. Robbie toonde zijn bloedvorm van de laatste weken door een voorzet van Leipo met een halve omhaal in de kruising te janken. Wat een goal 1-5! Echter vanaf dat moment lieten de boys het een beetje lopen. Door goals van Rinaldo Raket en Koos Kanon kwam Volkel terug in de wedstrijd. 3-5. Maar door flitsende aanvallen, vergrootte Stigi en Kev (2x) de marge en kon FBM de overwinning toch redelijk eenvoudig binnenhalen. In de persoon van Boudewijn Bermbom (broer van Berend Bermbom, red.) maakte Volkel nog een treffer die alleen voor de statistieken nog van belang was. Eindstand 4-8. Voor de Boys uit Maashees.

Een overwinning op Volkel moest natuurlijk bij ‘de Rode Bef’ gevierd worden. Hier werden de eerste contacten gelegd voor het weekendje Kreta van 2013-2014. In ieder geval kunnen we stellen dat ze in Kreta flinke bergen hebben. Wat Rinie Peter en de overige 30+ zeker zal pleasen!!

We zien u graag bij de volgende wedstrijd in de Vetbak op zaterdag 3 oktober.