Volharding Veteranen – F.B.M.’68 1 -3 (0 – 3)

Waar in eerste instantie F.B.M.’68 het seizoen zou beginnen met een vrij speelweekend, trommelde coach Lenders op het laatste moment alsnog zijn troepen op om het op te nemen tegen de veteranen van Volharding. Veel van de Frietboys hadden al andere plannen waardoor het  team aangevuld werd met Sjoerd Loenen, Maarten Schaeffers, Bart Willems, Tom Deriet en Stan Hendriks.

Opstelling F.B.M.’68:
Loenen; Fleuren, M. Kersten, Schaeffers, R. Franssen; Jans, L. Vullings, B. Franssen; Willems, Van Rhee, Deriet

Wisselspelers: Wijnstekers, Hendriks, De Jong

Voor aanvang was het de vraag hoe de verhouding tussen beide elftallen zou zijn. Voor de gastheren was het de vraag hoe ze zich tegen de recordkampioen van het cafévoetbal zouden houden, terwijl het bij de gasten de vraag was hoe ze uit de zomerstop tevoorschijn zouden komen. Reeds in de eerste minuten werd het strijdplan van beide ploegen duidelijk: de Veteranen van Volharding zakten terug op eigen helft en hoopten in de counter op de snelheid van de spitsen Reijnders, van Welie en Volleberg. F.B.M.’68 speelde het spel waarmee ze fans over de hele wereld betoveren: de tegenstander werd afgejaagd en op de helft van de tegenstander werd middels vlot combinatievoetbal de opening in de defensie gezocht. Voor rust resulteerde dit in een drietal doelpunten. De 0-1 en 0-2 werden gemaakt door all-time topschutter Mark van Rhee, die in de wedstrijden dat hij meespeelt, telkens weer zijn scoringsdrift bewijst. De 3-0 kwam van de voet van Marcel Wijnstekers, wiens voorzet richting doel dwarrelde en niet kon worden verwerkt door Volharding Veteranen-doelman Van Rhee.

De eerste helft was duidelijk voor het elftal uit Maashees. De vrije man werd eenvoudig gevonden en de Volharding Veteranen hadden moeite om de ruimtes te belopen. Na rust veranderde het spelbeeld, de Vierlingsbekers toverden een konijn uit de hoge hoed. Waar in het cafévoetbal elf tegen elf wordt gespeeld, blijken de regels van het veteranenvoetbal anders voor te schrijven en speelden onze potente Frietboys tegen in eerste instantie 12 veteranen en later zelfs 13 veteranen. De wedstrijd kwam hierdoor beter in evenwicht en de Volharding Veteranen wisten het numerieke overtal te benutten door de eretreffer te maken. De wedstrijd eindigde daarmee in een verdiende 1-3 overwinning voor de Frietboys. In de tweede seizoenshelft staat de terugronde ingepland, wij zijn benieuwd welke trucs de Volharding Veteranen in de tussentijd bedacht zullen hebben.

Volgende week wacht alweer de volgende derby als F.B.M.’68 het opneemt tegen ONI. De wedstrijd zal worden afgetrapt om 14:30 uur in Vortum. Supporters kunnen zich in het gastenboek aanmelden om gezamenlijk per fiets af te reizen naar Vortum. Om 13:30 uur wordt er verzameld bij Plein ’27 te Maashees.