F.B.M’68 pakt de dubbel!!

Nadat vorige week al het kampioenschap binnen werd gehaald, ging F.B.M er nu ook vandoor met de kncvb beker. In de finale werd afgerekend met ’t Veulen. Normaal hebben de mannen uit Maashees het altijd lastig tegen deze gezonde boeren jongens, maar daar was in deze finale niks van te zien. De mannen van trainer Tom Lenders gaven een spectaculaire voetbalshow weg en rolde ’t Veulen met maar liefst 3-0 op. Deze score was bij de rust al bereikt.

De wedstrijd stond onder leiding van ref. J. Verstegen. Toch een scheidsrechter die bekend staat om het snel uitdelen van rode kaarten en de vele meters die hij aflegt tijdens de match. Echter had hij alles onder controle en werden er wonder boven wonder geen kaarten uitgedeeld.

De heer Lenders durfde het in de bekerfinale aan om vedette Leon Fleuren op de bank te laten beginnen. Ook schoffel Loek Vullings kreeg geen basisplaats toegewezen van de heer Lenders. Een vreemde beslissing volgens de aanwezige pers. Maar achteraf een geniale zet van deze top coach. Zijn gouden monster cock had zijn werk weer gedaan.

FBM kwam daverend uit de startblokken. Met aanvallend fris voetbal werd het Veulen van het kastje naar de muur gestuurd. Het 1e doelpunt moest wel uit een standaard situatie komen. Een vrije trap op zo,n 20 meter van het doel werd door specialist Roel Zwartjens schitterend binnen geschoten. Een vrije trap van wereldklasse! Hierna was het de buurt aan centraal verdediger Ruud Franssen. Na zijn wereldgoal van vorige week heeft Ruud het op zijn heupen. Ook nu, hij stormende aan de rechterkant op richting vijandelijk doel. Waar iedereen aan een voorzet dacht, zag Ruud met zijn timmermansoog dat de keeper iets voor zijn doel stond. Met een bekeken lob plaatste hij de bal in het netje. 2-0! F.B.M op rozen. ’t veulen kon hier weinig tegenover stellen en kwam zelden bij doelman Job Vullings in de buurt. De volgende aanval van F.B.M was weer raak. Een vloeiende aanval van de frietjes werd knap afgerond door de degelijk spelende Marwin Hermans. Zo was het bij rust 3-0.

Na rust was er weinig meer te beleven. Met de in het veld gekomen Leon Fleuren, Loek Vullings en Paul Lenders werd de wedstrijd op een zeer  professionele manier uitgespeeld. Gescoord werd er niet meer. Een 3-0 eindstand stond op het scorebord. F.B.M beker-winnaar 2013/2014.

Doordat F.B.M vorige week het kampioenschap al behaald had, waren de mannen uit Maashees al zeker van Europees voetbal. Volgens seizoen zullen ze instromen in de 2e voorronde van de café champions league!

Het nieuwe seizoen zal op 23 augustus van start gaan. Graag zien we jullie allen dan weer in de vetbak. Seizoenskaarten zijn nog te bestellen voor de vakken M, KK, WV en XX. Verdere informatie op onze website. www.fbm68.nl.

Ook zal er dit jaar weer een spelerspresentatie en open dag plaatsvinden. Datum volgt.

Iedereen een sportieve zomerstop gewenst.