F.B.M.’68 heer en meester in rechtstreeks gevecht met runner-up DOB

Zaterdag 15 november 2014, Sportpark de Vetbak te Maashees

Dankzij hevige inspanningen van de ‘Sjaak van Rhee’ van FBM’68, de heer Graat, is het toch gelukt om het speelveld voor de topper speelklaar te krijgen. De heer René Franssen, niet te verwarren met Henk en Theo, was door de KNCVB aangesteld als leidsman voor dit treffen. Franssen voorafgaand aan de wedstrijd: ‘Een hoogtepunt, werkelijk een eer’!

10 graden Celsius en een breed wolkendek heerste om exact 14.30 uur boven de Vetbak. Was dit een voorbode voor het verloop van de middag voor de heren van topcoach TPL Lenders?

Lenders kon deze middag beschikken over maar liefst 16 selectiespelers. Jawel, eigen ‘boys’! Lenders was verrast, maar blij: ‘Eindelijk werpt mijn speech van weken geleden zijn vruchten af. De jongens zijn trots om voor zo’n mooie ploeg te spelen’. Hiermee doelt Lenders natuurlijk op het feit dat FBM’68 de nodige jaloezie oproept bij andere verenigingen.

Lenders startte vanmiddag met het volgende elftal: J. Vullings; Rongen, M. Kersten (C), R. Franssen, B. Franssen; Fleuren, Verstegen, L. Vullings; Reijnders, Zwartjens, De Jong.
Wisselspelers: Wijnstekers, Driessen, Graat, Willems, R. Kersten.

Toeschouwers: 20

Gele kaarten: –

Rode kaarten: –

Man of the match: B. Franssen (18), met een 8,5 volgens VI

Friet Boys Maashees tegen Dirk Oranje Boys, oftewel FBM’68 tegen DOB staat garant voor doelpunten. De laatste ontmoeting was in het voordeel voor DOB. In Maashees werd het 3-5 voor de mannen uit Uden. FBM’68 was dus uit op revanche.

FBM’68 was in het begin zoekende, maar al snel stond het organisatorisch goed. Onder aanvoering van ‘DMC’ Verstegen en ‘good oldie’ Fleuren werd het de middenvelders van DOB lastig gemaakt. Ook verdedigend, leidend door sterkhouder R. Franssen, stond het uitstekend. Na 12 minuten spelen kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Na een mooie aanval door het centrum was het de nummer 10, nee niet Rinie Peter, die raak schoot. DOB probeerde zich te pareren, echter bleef dit bij spaarzame momenten. Weliswaar werd rechtsback Rongen 19 maal dolgedraaid, uiteindelijk kwam, bleef en overwon hij. Rongen na afloop: ‘Mijn ontwikkeling heb ik te danken aan Ronnie, Ronnie van de basis’. In de 26e minuut kwam FBM’68 op een 2-0 voorspong, doelpuntenmaker Reijnders. Nee niet Ray, die op dat moment een speciaal biertje nuttigde in Bergschendal..hoek..of zoiets en daar een foto van maakte, maar neefje Kevin. Vijf minuten later deed DOB iets terug, 2-1. Een steekbal door het midden, liet doelman Vullings kansloos. Even raakte de thuisploeg in paniek, maar dit duurde slechts 20 seconden. Lenders riep vanaf de bank: ‘Ik eis dat jullie de voorspong vasthouden tot de rust’. Wisselspeler Driessen, alias Stean voegde hier aan toe: ‘Maak je geen zorgen, ik kom de 2e helft in het veld’. Echter kwam FBM’68 nog voor de rust op een 3-1 voorspong. Wederom was het Verstegen, die ditmaal met zijn ‘wortelstampbeen’, na een fraaie solo, de netten liet bollen. Niet veel later floot de uitstekend leidende Franssen voor het rustsignaal.

Zoals Rinie Peter kan spreken: ‘Je kunt als trainer alleen maar wisselen als je wisselspelers hebt’. Vandaar dat Lenders maar liefst 5 wijzigingen doorvoerde. Wijnstekers, Driessen, Graat, Willems en R. Kersten kwamen voor respectievelijk Vullings, Reijnders, De Jong, Rongen en Fleuren.

Al snel in de tweede helft maakte DOB de aansluitingstreffer. De inmiddels als dienst doende assistent scheidsrechter Rongen, zag een zuiver buitenspeldoelpunt over het hoofd. Leidsman Franssen na afloop: ‘Ik sta volledig achter de beslissing van mijn onderdaan’. FBM’68 ‘rechtte de rug’ en herstelde zich direct. Een geweldig genomen vrije trap door Reijnders belandde in de korte hoek. Niet veel later floot Franssen voor een terechte ‘Elfer’. De strafschop werd ‘strak en hoog’ binnen geschoten door doelman Vullings.

De thuisploeg speelde de wedstrijd professioneel uit. Driessen was nog dicht bij de 6-2 en ook Dillen scoorde, weliswaar in Utrecht, wederom bijna. De reactie vanuit de omgeving van Rotjeknor: ‘Daar drink ik ok (ook mee bedoelende) op’! Dit terwijl er een foto op de app verscheen van een Bitburger op een oranje viltje, met daarnaast een half leeg gevreten zakje pinda’s. Echter één ding is zeker! Vanuit het westen hoorde FBM’68 een echo: ‘Rian, de mannen hebben met 5-2 gewonnen, zaterdag 4 juli 2015 ‘goj’ (waarmee hij ga bedoelde) ik naar het kampioensschap in Maashees.

Franssen floot voor het einde van de wedstrijd. FBM’68 genoot van de overwinning en proostte op de verjaardag van hun nummer 2.

Volgende week staat het treffen tegen Vense Boys op het programma. Kan het team van (s)winger Ali FBM’68 pijn doen, of komt de titel steeds meer in zicht? Wij heten u welkom in de Vetbak . De wedstrijd begint om 14.30 uur. Kaarten zijn niet te koop, maar een vrijwillige bijdrage aan de mooiste club van Noord-Brabant mag altijd. Tot ziens!

Related Blogs