F.B.M.68 verslaat La Compagnie in ware thriller, Driessen met 2 doelpunten matchwinnaar

De Friet Boys uit Maashees hebben in een ware thriller dankzij super spits Driessen 3 punten mee naar huis kunnen nemen. Na een 4-3 achterstand wist Driessen met 2 werelddoelpunten de stand om te buigen. Met deze 4-5 overwinning zet F.B.M.68 een goede stap in de richting van een nieuw kampioenschap.

De Friet Boys uit Maashees waren de torenhoge favoriet voor deze ontmoeting. Toch liet trainer T. Lenders in de persconferentie voorafgaand aan deze wedstrijd weten niet zo zeker te zijn van een ‘simpele’ zege. Voor de camera’s van Muszes TV zei T. Lenders het volgende.

“We zitten de laaste weken een beetje slap in de was. We hebben met te veel blessuregevallen en schorsingen te maken. Dat betekend dus dat ik moet gaan puzzelen. En jullie weten, deze coach houdt niet van puzzelen! Spelers zullen op een andere positie komen te staan dat ze gewend zijn. Dit zal het veldspel niet ten goede komen. Toch denk ik dat ik met de 11 spelers waarmee ik ga beginnen een kleine overwinning moet kunnen boeken. Ik heb erg veel vertrouwen in onze veteranen Driessen en Fleuren. De 2 boezemvrienden zien er de laatste weken weer scherp uit. “

Waar bij uitwedstrijden in Boekel normaliter onder de warming up alle aandacht naar het naastgelegen hockeyveld gaat, was daar deze keer weinig te beleven. Een grote tegenvaller voor de mannen uit Maashees. De hele warming up was verstoord.  Geen huppelende hertjes die onder het zonnetje een stick in de hand hebben en tegen een balletje aan slaan. Gelukkig wist trainer/coach Lenders zijn mannen toch te motiveren en kon de wedstrijd beginnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was FBM de betere ploeg. La compagnie wachte af en parkeerde de bus. Met verzorgd voetbal probeerde de Friet boys tot scoringskansen te komen. Rechtsback Leon Messi Fleuren zette de lijnen keurig uit. De 0-1 was na 15 minuten dan ook een feit.  Ook de 0-2 liet niet lang op zich wachten. Koen Dillen bekroonde zijn basisplaats met een schitterend doelpunt. Domper was wel dat hij zich hierbij blesseerde en in de rust moest laten vervangen. ‘Spring scheen’ was de conclusie van verzorgster W. Rongen. Nog niet duidelijk hoe lang Dillen er met deze blessure uit zal liggen. Maar FBM zal hem naar een Thaise masseuse sturen. Waar Dillen zal gaan werken aan zijn herstel.

Met een 0-2 ruststand geen vuiltje aan de lucht voor FBM. Ook in de 2e helft leek er niks aan de hand. Maar ineens had de scheidsrechter zijn fluit gevonden en floot tot ieders verbazing uit het niets voor een penalty voor La Compagnie. Waarschijnlijk matchfixing. Volgens unibetje.org stond er een hoge quotering op BTTS bij deze match. De penalty werd binnen geschoten en zo stond het 1-2. FBM herpakte zich echter razendsnel en Arts schoot de 1-3 op het scorenbord.

Na deze 1-3 verslapte FBM echter. Het vloeiende spel van de eerste 55 minuten verdween als sneeuw voor de zon. La Compagnie zag dit en reageerde als een op stoom gekomen rode stier die door de Spaanse straten van Balalanja achter zijn prooi aanrent. Binnen no time stond de 2-3 op het scorenbord. Gevolgd door de 3-3 en zelfs de 4-3. FBM keek zo geheel onnodig tegen een achterstand aan.

Met nog 5 minuten resterende speeltijd kwam het stoom bij trainen/coach Lenders uit zijn oren! Door zijn wissels was hij al heen, dus Lenders moest iets anders verzinnen. “Allen ballen op Driessen” schreeuwde Lenders naar zijn spelers. Een tactiek die te begrijpen is. Driessen kon misschien wel het verschil gaan maken met zijn bekende ‘no look pass’. En het wonder geschieden. Driessen kreeg 3 minuten voor tijd een uitstekende voorzet van Arts en knalde de bal zonder na te denken met zijn linker chocolade been onhoudbaar achter de keeper. 4-4!  En dit bleek nog niet alles te zijn. In de extra tijd een dieptepass van het achterveld op Driessen, Driessen neemt de bal keurig aan, kijkt naar links gaat naar rechts, denkt naar achter maar gaat naar voor en tikt de bal over de doellijn. Driessen maakt de winnende goal!! 4-5! Een explosie van vreugde volgt. Driessen rent naar zijn maat Fleuren en springt hem om zijn nek. Een dansje van de 2 boezemvrienden volgt. Direct hierna fluit de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Aankomende zaterdag (3 oktober) zal FBM het gaan opnemen tegen ONI uit Vortum Mullem. De wedstrijd zal plaatsvinden in de ‘Vetbak’. Aanvang 14:30 uur. Kaarten zijn nog te verkrijgen bij de bekende verkooppunten.

Related Blogs