F.B.M.’68 wint eerste officiële competitiewedstrijd

Op zaterdag 17 September 2016 was het dan zover. De officiële eerste Championscafebiercupleague wedstrijd stond op het programma. De groepsfase werd dan ook geopend tegen het altijd lastige FC ’t Huukske uit Beek en Donk. F.B.M’68 moest het doen zonder trainer Tom Lenders die wegens plankenkoorts op vakantie is op het zonnige Curaçao. Overigens was hij eigenlijk wel bij de wedstrijd want hij zit uit betrouwbare bronnen 24 uur te appen met interim coach Vullings. Als u ook op de hoogte wil blijven van Trainer Lenders zijn vakantie, kunt u hem tevens toevoegen op Snapchat, Instagram of Facebook. Volgens Vullings is de heer Lenders ook aan het scouten in Curaçao. Dit omdat menig FBM lid het regelmatig laat afweten door blessures en andere onnodige zaken buiten het voetbal.

We gaan verder met de wedstrijd. De frietgoden begonnen matig met de wedstrijd, al snel kwamen ze op 0-1 achterstand na een felle counter van ’t Huukske. Doelman Dillen gaf captain Leon Fleuren de schuld omdat hij met zijn zoon Thomas aan het “gekke bekken trekken was”. Volgens Fleuren kon dit geen kwaad en zijn spel werd vervolgens ook agressiever en bouwde zo een aanval op die leidde tot een doelpunt. Met een prachtige assist van een opkomende libero Ruud Franssen kopte Driessen de bal in de goal (1-1). F.B.M’68 kwam zo beter in de wedstrijd en kreeg veel kansen. Maar doelman Dillen moest regelmatig in actie komen na een goed opbouwende counter van ’t Huukske. Maar doelpuntenmaker Driessen kwam via een goede voorzet in de 16 meter, en werd daar volgens arbiter J. Vullings grof uit balans gebracht, dit werd uiteraard bestraft met een pingel. Deze werd genomen en volledig benut door routinier Barry Jans (2-1). In de 2e helft paste Vullings zijn opstelling aan op de gevaarlijke counters van Beek en Donk. Hij liet dan ook de ervaren Nicky Verberk invallen. Verberk stond dan ook gecamoufleerd tussen zijn eigen gemaaide gras verdekt opgesteld, zo manoeuvreerde hij zich achter de verdedigingslinie van F.B.M’68 waardoor hij menig aanval van de Brabanders kon weren. F. B.M’68 begon dan ook steeds meer te combineren en overheerste met vele combinaties van Rienie Peter en Bas Franssen de wedstrijd. Zo legde Jans een bal breed op de opkomende rechtsback Frank Raedts die de bal met een mooi afstandsschot op 3-1 bracht. Dit was tevens ook de einduitslag.

F.B.M’68 is goed uit de startblokken gekomen dit is een goede voorbereiding op een fantastisch seizoen. Na de wedstrijd werd een lekker pilsje genuttigd en gespeculeerd waar het jaarlijkse FBM-weekend zal worden gehouden. Dit zal wederom zoals elk jaar een verrassing zijn. Maar dat Frietboys Maashees bovenaan in de KNCVB competitie staat, is geen verrassing volgens (mijn verhaal snapchat) Tom Lenders.

De voorverkoop is al gestart voor de volgende groepsfasewedstrijd.
Heeft u geen clubcard? Deze kunt u krijgen bij aankoop van een pekske boter van hoofdsponsor plein 27.

Related Blogs