Vet. SV Venray – FBM’68 belooft een waar spektakel stuk te worden

Niet de ‘klassieker’, niet de ‘kohlenpott-derby’, niet ‘the old firm’, niet de ‘Merseyside-derby’, niet de ‘derby della Madonnina’ en zelfs niet ‘El Clasico’ is waar men al weken over praat in Zuid-Oost Brabant en Noord Limburg. Men heeft het hier maar over 1 ding en dat is de derby Vet. Venray  – F.B.M.’68, in de volksmond ook wel de ‘Super derby’s der aller derby’s’ genoemd.

Aankomende zaterdag (27 mei) is het weer zover. De 2 voetbal grootmachten staan dan weer tegenover elkaar. Om 16:00 uur zal het fluitsignaal op sportpark ‘de Wieen’ in Venray klinken.

Als we de vorige ontmoetingen bekijken dan belooft het ook dit jaar weer een spektakel stuk te worden. Deze derby staat garant voor vele doelpunten. Maar liefst 17x is er in de laatste 2 ontmoetingen gescoord. De laatste wedstrijd in Venray werden de punten verdeeld. Een 3-3 einstand stond er op het score bord. De return in Maashees werd gewonnen door F.B.M. Dit met maar liefst 7-4.

Het weer kan nog wel eens een bepalende factor zijn aankomende wedstrijd. Piet Paulusma heeft zijn voorspellingen weer gedaan, en verwacht maar liefst een tempratuur van 29 graden Celsius met weinig wind. Het is de vraag hoe de spelers van beide elftallen hier mee om zullen gaan.

Onze verslaggever sprak met trainer / coach T. Lenders van F.B.M.68.
De heer Lenders lijkt zijn ploeg optimaal voorbereid te hebben op deze wedstrijd. Afgelopen weekend geen zware wedstrijd gehad, maar lekker ontspannen en teambuilding met de jongens. Een toernooitje volleyballen in Maashees. Volgens trainer / coach Lenders de manier om je op zo’n derby voor te bereiden. ‘Je moet de jongens lekker in hun sas laten, en niet te veel aan de wedstrijd laten denken’ aldus de heer Lenders.

Over het weer maakt hij zich ook niet druk. ‘Vooraf genoeg drinken en na de wedstrijd nog meer drinken, dan moet het geen probleem zijn’.

F.B.M.68 zal over een zo goed als fitte selectie beschikken. Of te wel ze komen op oorlogssterkte richting Venray. Maar liefst 17 spelers zullen er op het wedstrijdformulier staan.

Trainer / coach K. van Daal van Venray was niet te bereiken voor onze verslaggevers. De heer van Daal en zijn team boycotten de media volledig. De trainer en spelers verschenen niet in de perszaal voor de persconferentie en zijn niet te benaderen voor interviews.
De heer van Daal wordt gesteund door zijn team en voorzitter. ‘De media is te negatief geweest na voorgaande derby’s tegen FBM’.

De ideale voorbereiden voor de heer van Daal is dus om zijn team volledig af te schermen van de buitenwereld. Aankomende zaterdag zal blijken of dit geholpen heeft.
Hopelijk zijn ze na de wedstrijd wel bereikbaar voor commentaar.

Na het fluitsignaal worden spelers en begeleiders van beide elftallen weer verwacht bij cafe ’t moment’. Hier zal nog nagepraat worden, en een drankje worden gedaan op het resultaat.
Fans, toeschouwers en iedereen die wilt is natuurlijk welkom om de spelers in levende lijven te zien.
Tegen betaling kan men ook nog met spelers op de foto.

 

Kaarten voor de wedstrijd zijn nog te verkrijgen via de bekende voorverkooppunten.
Op de wedstrijddag is bij de kassa’s onder voorbehoud ook nog een aantal kaarten te verkrijgen.
Graag zien wij u allen zaterdag om 16:00 uur op sportpark de wieeen in Venray.
Bij deze willen wij beide teams al veel succes wensen.

Related Blogs