F.B.M’68 – ’t Veulen (0-0) 3-2

Zaterdag 10 maart 2018 – Maashees

Exact een week na de overwinning van F.B.M’68 tegen Cauberg VV in België stond vandaag de eerste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2018 op het programma. Tegenstander was ’t Veulen uit het plaatselijke Veulen, gelegen tussen Venray en Griendtsveen. Trainer Lenders zette de kampioen op scherp en vervroegde de aanvangstijd met maar liefst anderhalf uur. Lenders ‘Soms moet ik lastige keuzes maken, maar achteraf ben ik er tevreden over dat ik juist Fleuren de met vogelpoep volgescheten barakken heb laten schoonmaken’. Lenders voegde daaraan toe: ‘Overigens ook uitstekend veldwerk van B. Franssen, Janssen en Van den Boorn, die er gezamenlijk voor hebben gezorgd dat het veld er speelklaar bij lag’.

Om half drie floot scheidsrechter Duijkers voor het startsein van het eerste deel. F.B.M’68 startte met een vijftal wijzigingen in het elftal ten opzichte van vorige week. Rechterspits Reefs keerde terug in het elftal, evenals Fleuren en Smits. Lenders: ‘We hebben een brede selectie, vooral in de voorhoede zijn alle posities driedubbel bezet’. De thuisploeg heerste de eerste vijfendertig minuten, maar kwam niet tot doelpunten. De grootste kans was voor Reefs, maar zijn inzet werd door de doelman van ’t Veulen tot corner verwerkt. Rechtsback Wijnstekers was de enige speler die hier wel content mee was. Wijnstekers: ‘hoekschoppen nemen, daar kan ik pas echt van genieten’. Doelman Dillen redde overigens uitstekend, met een hupje, op een afstandsschot van de gasten. De brilstand werd bereikt, 0-0.

Tijdens de rust voerde Lenders twee wijzigingen door. Superspits Driessen en libero R. Franssen mochten hun opwachting maken. Achteraf bleek het voor beide spelers en niet te vergeten middag te worden. Echter leidde een foutieve terugspeelbal van Vullings, wat eigenlijk een terugspeelbal had moeten zijn, tot de 0-1voor ’t Veulen. Captain Fleuren na afloop: ‘Een Frenkie-de-Jong moet kunnen, ik zag geen reden tot paniek’. F.B.M’68 antwoordde uitstekend met een weergaloze volley van Driessen na een uitstekende voorzet van Wijnstekers. Driessen na afloop: ‘Deze treffer behoort nu al tot de mooiste doelpunten uit de geschiedenis van F.B.M’68’. Hij voegde hieraan toe: ‘Direct na het doelpunt dacht ik: Mooier dan dit wordt het niet, laat ik de nog te spelen tijd maar rustig aan doen’. Desalniettemin werd Driessen uiteindelijk uitgeroepen tot speler van de wedstrijd. F.B.M’68 kwam door twee uitstekende treffers van Rommen, de nummer 10 van vandaag, op een 3-1 voorsprong. Het slotakkoord was echter voor de bezoekers, enigszins geholpen door de verdediging van de thuisploeg. Een dieptepass van ’t Veulen werd keurig afgeschermd door onze mandekker R. Franssen, echter ging het brein direct daarna op ‘zwart’. In plaats van de bal terug te tikken op doelman Dillen verraste Fransen ‘Jan en alleman’ door het leder tussen de eigen doelpalen te werken. Franssen na afloop: ‘Een verschil in gevoelstemperatuur van plus 40 graden Celsius in vergelijking met vorige week heeft mij de das om gedaan’. Doelman Dillen voegde daaraan toe: ‘Ik had geen schijn van kans’. Direct na de aansluitingstreffer floot de leidsman voor het einde van deze bewogen wedstrijd.

F.B.M’68 wint met 3-2 van ’t Veulen en houdt hiermee zijn ongeslagen status in het jaar 2018. ‘Zes punten uit twee wedstrijden is iets om trots op te zijn’, aldus R. Reijnders. Houd de website, www.fbm68.nl, in de gaten voor het programma van de komende weken. Uiteraard zijn tickets verkrijgbaar bij de welbekende verkooppunten.

Related Blogs