F.B.M. ’68 krijgt advies van oud Vitesse trainer!

Ruim 6 weken voor Pasen was de paashaas veel te vroeg. Afgelopen carnaval viel een niet nader te noemen F.B.M.68 speler in een roze konijnenpak van het podium in Plein 27. Trainer Lenders maakte zich ernstige zorgen of dit het begin zou zijn van een nieuwe blessureperiode in het voorjaar. Samen met het bestuur van F.B.M. is de trainer op zoek gegaan naar nieuw talent.

Trainer Lenders heeft zich laten adviseren door oud Vitesse trainer Leonid Sloetski. De Russische voetbalcoach is door de vele sancties beperkt in functioneren in Europa. Dit komt door de verschrikkelijke oorlog die zich afspeelt in Europa. Maar Sloetski kan niet stilzitten en wist de strenge regels te omzeilen. Sloetski is sinds januari actief in de cafévoetbal wereld.

Sloetski wil graag weer aan de bak in Nederland. In een kort telefoongesprek spreekt de Russische voetbalcoach alleen maar lof over het café voetbal “In de café voetbalwereld is alleen maar liefde. Stop de oorlog, ik wil gewoon voetballen, zuipen en frietski eten na afloop”.

In het verleden zijn er veel trainingskampen van de mannen uit Maashees uit de hand gelopen in oost Europa. Zo zijn de Frietboys op een trainingsweekend in Praag midden in de nacht beland in de Night gym. Dit heeft geresulteerd in velen nazaten in het Oostblok. “Met deze kennis was er wederzijds vertrouwen” aldus de ex coach van Vitesse. Lenders liet zich adviseren door Sloetski en heeft Tom Poels en Dirk Akkermans weten te contracteren.

Poels blinkt uit met zijn droge humor. Volgens Poels komt hij precies op het goede moment. “Weetje, het veld is op dit moment erg nat”. Poels gaat de taak als grensrechter op zich nemen. Sloetski begreep er niets van. De Frietboys bleken al jaren zonder grensrechter te spelen. Poels zal dus waarschijnlijk veel punten op gaan leveren. Echter 1 nadeel bij het friet eten… Poels Smakt.

Dirk Akkermans is een groot talent in en buiten de goal. Als gastspeler heeft Dirk zich al meerdere malen bewezen als keeper tegen moeilijke tegenstanders. Dirk heeft het keepersvak met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn vader Willem staat bekend om de Gleditsia Draves Streetkeeper. Menig veteranenteam zal de bal niet tussen de palen krijgen als Akkermans staat opgesteld.

We blijven de ontwikkelingen van F.B.M. 68 en de aanwinsten volgen. A.s. zaterdag speelt de hoofdmacht uit bij VCA. We gaan zien of Sloetski een goed advies aan de mannen uit Maashees heeft gegeven.


“FOTO: v.l.n.r. Poels, coach Lenders (met een hoed uit Siberië ontvangen van Sloetski) & Akkermans”

 

 

Related Blogs