Dit veulentje werd niet gewassen

FBM`68 heeft zaterdag dure punten gemorst in de strijd om het kampioenschap tegen opponent `t Veulen. De jonge ploeg van `t Veulen weerde zich kranig bij topfavoriet FBM`68 en dat resulteerde uiteindelijk in een gelijkspel: 4-4.

Toeschouwers: 38

De wedstrijd stond onder leiding van de prima fluitende Boj Temmink. Om klokslag 14.30 uur floot de ref voor de start van de match. FBM begon slap aan de wedstrijd, de oorzaak lag bij een aantal van de spelers bij Ronnie het Radje. De boys keken na 11 minuten dan ook tegen een 1-0 achterstand aan. Funs gaf een prima lange bal op Bram Bonfire, die met een sierlijk drafje naar het doel rende en het leder beheerst achter de uitstekende keepende Arjan schoot. 0-1.

De Boys werden hierdoor wakker en gingen beter spelen. Al snel kwam de gelijkmaker op het scorebord. De leidsman gaf een terechte strafschop nadat Stigi onreglementair was neergehaald in de zestien. Kev benutten dit buitenkansje simpel. 1-1.

Na 30 minuten voetballen was het wederom Stigi die onderuit werd gehaald in het zestien meter gebied van de tegenstander. Boj Temmink wees opnieuw naar de stip. Ditmaal ging Stigi zelf achter de bal staan. Hij besloot echter de bal met een ‘panenka’ in het doel te stiften. Maar de doelman bleef goed kijken en redde briljant op de inzet van Stigi. Eeuwige roem lag voor Stigi in verschiet maar helaas. Na een gevaarlijke pegel van Rudi en een mogelijkheid voor Kev, gaf Temmink het rustsignaal.

Na een pauze van 11 minuten stonden de 22 spelers weer op het veld voor een, zo bleek achteraf, spectaculaire 2e helft. Bij FBM kwam Roy, Robbie, Stan en Maarten in het veld. Kev, Willem, Sander en Tumke bleven in het kleedlokaal achter. Echter na een aantal minuten moest vedette Maarten het veld helaas verlaten door een blessure. Prins Tumke nam zijn vertrouwde plek centraal in de defensie weer in.

`T Veulen bleef het FBM lastig maken in de 2e helft en kwam al snel op voorsprong. Na slecht uitverdedigen van Stigi schoot Harry de Hengst de bal diagonaal achter de keeper. 2-1. Hierdoor moesten de boys meer druk zetten naar voren wat resulteerde in een aantal mogelijkheden en corners. In de 54 minuut kwam een corner van Marcel terecht op de lat waarna Stuuf de bal simpel tegen de touwen kon schieten.2-2. Het spel golfde op en neer waarbij `t Veulen de beste kansen kreeg. Na matig verdedigen kon Hendrik Horse galopperen naar de goal van FBM en maakte zonder al te veel moeite de 2-3 voor de opponent uit Veulen. De boys toonde echter veerkracht en gaven zich niet gewonnen. De keeper, Ron Ruiter, van de tegenstander kreeg een vrije trap van Stigi niet onder controle, hierdoor kon technicus Loekas de bal met zijn linker in het doel vegen. 3-3. Saillant detail is dat Loekas en scheidsrechter Boj familie van elkaar zijn. Sterker nog het zijn tweelingbroertjes, maar dat terzijde.

FBM kon niet lang genieten van de gelijkmaker. Stefan Strafpunt zette `t Veulen, met nog een aantal minuten te spelen, weer op een voorsprong na een knappe aanval over de rechter flank. 3-4. Om nogmaals terug te komen van een achterstand leek onmogelijk. Totdat weer Stigi in de zestien meter werd gevloerd. De scheidsrechter was onverbiddelijk en wees terecht naar de stip (3e strafschop). Kev ging prima om met de druk en schoot het leder uitsteekbaar achter doelman Ron Ruiter. 4-4. In de dying seconds ging de blonde dribbelaar Loekas nog op avontuur vanaf eigen helft maar vond zijn Waterloo in het zestien meter gebied van de tegenstander. Eindstand 4-4.Leipo werd door de vakbond “men of the match” gekozen tot de man van de wedstrijd. De voorzitster van deze vakbond Ageeth Gooren overhandigde Leipo een bos Paardenbloemen en drie welverdiende zoentjes.

FBM`68 staat op dit moment 4 punten achter DOB maar met een wedstrijd minder gespeeld. De volgende wedstrijd is de clash de nummer 1 en 2 van klassement: FBM`68 en DOB, gespeeld in stadion de Vetbak. Hopelijk is trainer/coach Rayke weer aanwezig en kan hij zijn frietjes naar de overwinning schreeuwen.