V.V. Vliegbasis Volkel – FBM ’68 1 – 2 (1 – 1)

Doelpuntenmakers FBM ‘68:

Tom

Marcel

Opstelling FBM: Verstegen; Paul Lenders, Maarten Kersten, Ruud Franssen, van Bussel; Wijnstekers, Cuijpers, Bas Franssen; Roy Kersten, Tom Lenders, Sander Kersten

13 april stond voor FBM ’68 de lastige uitwedstrijd tegen V.V. Vliegbasis Volkel op het programma. De intimiderende militaire sfeer van het sportpark doet je geloven dat je al voor de aftrap met 2 – 0 achter staat. Coach Raymond was vanwege zijn verjaardag niet van de partij en werd vervangen door invalcoaches Tom Lenders en Loek Vullings.

Lenders en Vullings had een jonge selectie tot zijn beschikking (gemiddelde leeftijd 21,2 jaar, daarmee de jongste FBM ’68 in de clubgeschiedenis, red) en koos voor een aanvallende variant met veel lopende mensen rond targetman Tom Lenders. De wedstrijd kende een weinig enerverend begin, zodat de keeper van Volkel zich het eerste kwartier zelfs kon bezighouden met ‘snake’ op zijn telefoon.

Naarmate de wedstrijd vorderde trok FBM ’68 de wedstrijd meer en meer naar zich toe, zonder zichzelf echt kansen te creëren. De mannen van Volkel trokken een verdedigende muur voor het eigen doel op, waar maar moeilijk doorheen te komen was voor de troepen van FBM ’68. Uiteindelijk viel na 24 minuten spelen dan toch de 0 – 1. Geïnspireerd door de voorbijrijdende tanks langs het veld, schoot gelegenheidsspits Tom vanaf 20 meter een bal strak in de kruising.

FBM ’68 bleef de bovenliggende partij, maar vergat zichzelf te belonen met een grotere voorsprong. V.V. Vliegbasis Volkel bleef daardoor in de wedstrijd en kwam nog voor rust op gelijke hoogte na slecht verdedigend werk van de trots van Maashees.

In de rust instrueerde captain Maarten Kersten de jonkies (waarvan enkelen zelfs zijn zonen hadden kunnen zijn, en wellicht ook zijn) hoe het na rust beter zou moeten. Met goed opbouwend voetbal van achteruit werd keer op keer een man meer op het middenveld gecreëerd, waarna het steeds structureel verkeerd ging in de laatste pass. Richting het einde van de wedstrijd ging FBM ’68 opportunistischer spelen en was het Wijnstekers die een uitstekende wedstrijd bekroonde met een schitterende kopgoal in de verre hoek. De overwinning kwam hierna niet meer in het geding, en FBM ’68 zag een doelpunt van Driessen nog afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel.

Uiteindelijk werden de drie punten goed gevierd in café De Rode Bef op vijandelijk gebied, waarna ook de derde helft verdiend werd gewonnen. Volgende week mogen de Frietboys genieten van een vrij weekend, waarna de weg naar het kampioenschap wordt hervat tegen InterHA in Reek.