F.B.M.’68 prolongeert KNCVB-titel

MAASHEES – Friet Boys Maashees is er wederom in geslaagd om de KNCVB-titel in de wacht te slepen. In een zenuwslopende kampioenswedstrijd tegen Morgenzon Uit Zeeland kwam het elftal niet verder dan een 3-3 gelijkspel, echter bleef F.B.M.’68 met dit resultaat de naaste concurrent DOB uit Uden ver voor.

Voor aanvang van het fluitsignaal werden de nieuwe wedstrijdpolo’s, met daarop het vernieuwde hypermoderne clublogo, overhandigd door sponsor ProfLinQ.

De titelverdediger begon met het volgende basiselftal.

J. Vullings; P. Lenders, M. Kersten, R. Franssen, Van Bussel; Fleuren, Verstegen, L. Vullings; Wijnstekers, R. Kersten, B. Franssen.
Wisselspelers: Dillen, Rongen, T. Lenders, S. Kersten, De Jong, Van Rhee

Scheidsrechter: H. Franssen

Toeschouwers: 50

Door het aanstellen van leidsman H. Franssen liet de KNCVB niet onopgemerkt dat er veel op het spel stond deze middag. Exact om 14.30 uur, in een zonovergoten en bomvolle ‘Vetbak’  barstte het kampioensbal los.

De thuisploeg begon sterk aan het treffen, maar al snel sloop de spanning er in bij een aantal spelers. Het was dan ook niet verassend dat Morgenzon op een 0-1 voorsprong kwam. F.B.M. ’68 liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en al snel zorgde B. Franssen uit een mooie steekpass van Verstegen voor de gelijkmaker.

Het publiek genoot, ondanks dat F.B.M.’68 bij verreweg niet liet zien wat het kan. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten op 1-2. Niet veel later belandde een snoeiharde kopbal in de winkelhaak en werd het verschil zelf twee.

Nog voor rust bracht F.B.M.’68 de spanning terug. Verstegen werd in de 16 onreglementair gestopt, waarna leidsman Franssen terecht na de stip wees. Dit buitenkansje werd vervolgens verzilverd door J. Vullings. De 2-3 tussenstand was ook direct de ruststand.

In de rust voerde de thuisploeg enkele wijzigingen door: P. Lenders werd vervangen door Rongen, J. Vullings maakte plaats voor Dillen en S. Kersten kwam voor Wijnstekers.

De tweede helft was F.B.M.’68 heer en meester. Met een droge knal zorgde Verstegen al snel voor de aansluitingstreffer, 3-3. De Maashezenaren wilde het publiek op meer trakteren, echter ontbrak geluk. Na 70 minuten vond ook scheidsrechter  H. Franssen het mooi geweest, floot op zijn fluit en luidde hiermee het kampioensfeest in.

‘Een historische dag voor onze club’, sprak aanvoerder M. Kersten na afloop van de wedstrijd. De massaal toegestroomde journalisten wilde natuurlijk direct weten wat er volgend seizoen staat te gebeuren bij F.B.M.’68. De captain bleef echter kalm en antwoordde: ‘volgend seizoen kijken wij verder, eerst genieten van ons nieuwe logo, de rondrit op de platte kar en onze fans’.

Om exact 16.15 uur nam aanvoerder M. Kersten de kampioensschaal in ontvangst van Zijne Koninklijke Hoogheid en ereburger van Maashees, de heer G. Jacobs. Vervolgens werden de kampioenen gehuldigd, met aansluitend de traditionele rondrit op de platte kar door Maashees. Het kampioensfeest werd vervolgens gevierd bij het Zomercarnaval in Leunen, waar uiteraard ook alle fans zich hadden verzameld.

F.B.M.’68 speelt dit seizoen nog twee wedstrijden. Op zaterdag 6 juli komt Volharding 5 op bezoek in ‘De Vetbak’. De laatste wedstrijd van het seizoen 2012-2013 wordt gespeeld in Geijsteren tegen FC ’t Veulen.

F.B.M.’68 dankt iedereen die het kampioensfeest mede mogelijk heeft gemaakt.