FBM`68 wint van InterHa en kan het kampioenschap bijna niet meer ontlopen!

De Frietboys uit Maashees moesten het zaterdag wederom doen zonder hoofdcoach Raymond Reijnders. De honneurs werden voortreffelijk waargenomen door dhr. Tom Lenders. De coach maakte direct gebruikt van zijn macht en stelde zichzelf op in de basis. De opstelling van de boys was als volgt:

T. Lenders
P. Lenders – R. Franssen – Fleuren (C) – Rongen
Wijnstekers – Jans – S. Kersten
Graat – R. Kersten – B. Franssen

Wissel: Dillen – L. Vullings – Verstegen

Toeschouwers: 7

Door de aanwezigheid van vedette Barry Jans werd vaste kracht Loek Vullings verdreven naar een plek op de bank. Maar na grondig onderzoek van CSI team Maashees bleek dit niet de reden te zijn van zijn afwezigheid in de basis. Dhr. Vullings was door de KNCVB voor een halve wedstrijd geschorst na een positieve dopingtest. In zijn lichaam waren sporen gevonden van een onbekend hoeveelheid gerstenat wat absoluut ‘not-done’ is en op de zwarte lijst staat. Dus het was aan de overige elf spelers te taak om dit verlies op te vangen. Captain Leon Fleuren gaf direct het goede voorbeeld en profileerde zich als een mental coach. Hij sprak de boys toe met de nu al legendarische woorden: ”FBM`68 gaat nooit verloren ook al vliegen de ballen ons om de oren’’. Vol goede moed begonnen de mannen van FBM`68 aan de wedstrijd.

De boys waren vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij. Er waren voldoende mogelijkheden om de score te openen maar er werd jammerlijk gefaald. Pogingen van Graat, B. Franssen, R. Franssen en Rongen verdiende meer maar het ontbeerde aan geluk. De uitstekende fluitende leidsman M. Rongen floot na 40 minuten voor het rustsignaal.

In de rust was er natuurlijk voldoende gelegenheid om onduidelijkheden op te lossen. Echter hadden de vragen allerminst betrekking op het matige spel van de boys. De vragen die zoal gesteld werden waren: ’’wat is een milf?’’, ‘’hoelaat gaan we vanavond naar de kermis’’ en ‘’hoelang is een chinees?’’. Nadat deze onduidelijkheden uit de wereld waren en de coach drie maal wisselde stonden de boys klaar voor nogmaals 35 minuten speelgenot. Verstegen kwam voor de moegestreden Jans, de berispte Vullings nam de plek van de geblesseerde R. Franssen in en Dillen verving de prima keepende T. Lenders.

De ‘tactische’ bespreking resulteerde direct in een doelpunt. Uitblinker P. Lenders zetten de aanval zelf op aan de rechter kant en volleerde een puike voorzet van Graat in de linkerbovenhoek.  1-0. Dit was het begin van een prima 2e helft waarin iedereen een dikke voldoende haalde. De 2-0 volgende niet veel later. Een prachtige aanval over vele schijven met als eindstation B. Franssen, die ondanks een lichte vorm van katerritus het leder prima verwerkte tot doelpunt. De boys deden het hierna rustig aan en dit leidde tot een speldenprikje van de ploeg uit Zeeland. Na een aanval door het hart van de defensie, passeerde Zack Zannik de uitstekende keepende Dillen voor de eerste en tevens laatste keer. 2-1. Dit was echter maar een stuiptrekking van InterHa. Na een pegel van Wijnstekers (onderkant lat) was het slotakkoord van captain Fleuren en R. Kersten. Fleuren alias Sneeuwvlokje schoot een afgeslagen bal van ruim 35 meter dwars door iedereen heen en zetten de 3-1 op het scorebord. Dit leidde tot grote vreugde van toekomstig FBM`er Thomas Fleuren. Hij kon zijn tranen niet meer bedwingen toen hij zijn grote held en voorbeeld zo`n wereldgoal zag maken. Een fantastisch moment voor volk en vaderland. De eindstand werd door R. Kersten op het scorebord gezet. Omdat Loek Vullings zich niet met de aanval bemoeide vond R. Kersten het wel toepasselijk om af te ronden zonder te kijken: ‘no-Loek’! Geweldig!! Publiek op te banken!! De scheidsrechter vond het toen wel mooi geweest en gaf het eindsignaal. 4-1.

De bloemen, het vuurwerk, de champagne en de platte kar kunnen besteld worden want gezien de vorm van de boys zal concurrent DOB uit Uden het onmogelijke moeten presteren om de ploeg uit Maashees nog in te halen. Volgende week zaterdag 22 juni staat de derby met `t Cafeetje uit Stevensbeek op het programma. Het startsignaal zal om klokslag 14.30 uur gegeven worden.  Wij hopen u dan weer te zien!!!!

Related Blogs