Volharding 5 had niks te vertellen tegen een sterk spelend F.B.M.’68

F.B.M.’68- Volharding 5     4-3 (1-0)

MAASHEES – Vandaag stond de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma van F.B.M.’68 en wel tegen nieuwkomer Volharding 5.

Interim-trainer Tom Lenders was vooraf kraakhelder tegen de pers: ‘Ondanks het gemis van een aantal belangrijke spelers, neem ik niet met minder genoegen dan 3 punten’. Op de vraag of hij volgend jaar hoofdcoach wordt van F.B.M.’68, antwoordde Lenders: ‘Dat zal deze zomer duidelijk worden, maar mocht het moment zich aandienen dan ben ik er klaar voor’.

Het kampioenselftal begon met de volgende elf:

R. Kersten, Lenders, R. Franssen, Fleuren, Rongen; Beckers, L. Vullings, Wijnstekers; Graat, S. Kersten, B. Franssen
Wisselspelers: Driessen, Van Bussel

Toeschouwers: 20

Man of the match: S. Kersten

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke pot voetbal. De zomerzon heerste  over ‘De Vetbak’ en de grasmat lag er fenomenaal bij. Om 14.30 uur floot, de voor deze wedstrijd aangestelde leidsman, Verstegen voor het startsignaal.

De thuisploeg begon ondanks de hitte voortvarend. Honderd procent kansen waren er voor Graat, S. Kersten en Beckers. De laatstgenoemde maakte overigens vanmiddag zijn welverdiende debuut voor F.B.M.’68 en werd door Lenders gepositioneerd op het middenveld.

Ondanks dat keeper Rijnen enkele fraaie reddingen verrichten, was het toch F.B.M.’68 dat op voorsprong kwam. Het doelpunt kwam op naam van spits Kersten. Aan de andere kant was Van Doorn gevaarlijk met een halve omhaal. Dit was overigens ook het enige speldenprikje van de spits van de bezoekers, die voor de rest onzichtbaar was en in ‘the pocket’ zat van aanvoerder Fleuren.

Na afloop van de wedstrijd droop Van Doorn teleurgesteld af en wilde hij de pers zelfs niet meer te woord staan. F.B.M.’68 speelde de eerste helft alleraardigst uit, al moet worden gezegd dat er slordig werd omgegaan met de vele kansen. Ruststand, 1-0.

In de tweede helft voerde Lenders een tweetal wijzigingen door: Supersub Driessen kwam voor Franssen en Wijnstekers maakte plaats voor Van Bussel.

Het tweede tijdvak zorgde voor meer doelpunten. De glansrijke hitte was debet aan het feit dat niet meer alle gaten dicht gelopen werden. Na de gelijkmaker, zorgde wederom S. Kersten voor de voorsprong van de Maashezenaren. Opnieuw kwam Volharding 5 terug in de wedstrijd, 2-2. Echter was het daarna de beurt aan Graat, die de bal achter de touwen werkte na goed voorbereidend werk van Wijnstekers.

Ook debutant Beckers gaf zijn debuut kleur. Na reeds enkele doelpogingen, waaronder een ‘fraaie’ vrije trap van een meter of twintig, wat het dit keer wel raak, 4-2. Reserve aanvoerder K. Vertegen deed nog wel iets terug, 4-3, maar in de problemen kwam F.B.M.’68 niet meer.

Overigens zal de thuisploeg bij de KNCVB protest indienen tegen de beslissing van scheidsrechter Verstegen, die er voor koos om geen tussentijdse drinkpauzes in te lassen. Lenders was hierover laaiend tijdens de persconferentie: ‘Bij een gevoelstemperatuur van 38 graden in ‘De Vetbak’ moet men voorzichtig zijn met mijn spelers, absoluut onacceptabel’.

De merkwaardige beslissing werd door de pers ook voorgelegd aan de leidsman zelf, echter bleef Verstegen bij zijn standpunt: ‘Geen commentaar, ik hanteer het spelregelreglement, niet meer, niet minder’.

Of Verstegen volgend jaar nog een wedstrijd krijgt in ‘De Vetbak’ moet dus nog blijken. Desondanks schrijft F.B.M.’68 wederom 3 punten bij op de ranglijst en toont het wederom aan de terechte en enige kampioen te zijn.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma, FC ’t Veulen – F.B.M.’68. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Geijsteren.

Related Blogs