Lenders na zege F.B.M.’68: ‘Genoten van onze vechtlust’

Maashees – F.B.M.’68 heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. In de Vetbak werd directe concurrent DOB getrakteerd op een 1-0 nederlaag.

Al wekenlang  werd er uitgekeken naar de titanenstrijd van het cafévoetbal, oftewel te topper tussen F.B.M.’68 en DOB. De laatste directe confrontaties leverden de runner-up uit Uden de meeste punten op. Vandaag waren de rollen omgedraaid en dit wilde de harde kern van de thuisploeg maar al te graag weten: ‘KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, KAMPIOENEN, OLEEEOLEEE’.

Lenders na afloop van de wedstrijd: ‘Ondanks de bizarre toestand van de grasmat, moet ik mijn mannen een compliment maken’. Assistent-coach Reijnders voegde daaraan toe: ‘We hebben gevochten als leeuwen, dit wil ik iedere week zien’.

F.B.M.’68 begon voortvarend aan het duel, dat onder leiding stond van scheidsrechter Vullings. De laatstgenoemde moest zich tijdens de persconferentie meerdere malen verdedigingen over de noodlijdende toestand van de grasmat in de Vetbak. Vullings reageerde hierop kalm: ‘De bal is rond, het veld is slechts een secundaire factor in dit verhaal’.

Na 20 minuten spelen legde Vullings de bal overigens al op de stip, na een vermoedelijke handsbal. Vullings: ‘Geen twijfel mogelijk, voetbal is voetbal en geen handbal’. De elfmeter werd overigens pathetisch gemist door de nummer 1 van de thuisploeg. Billy na afloop: ‘Onbegrijpelijk dat ik die penalty moet nemen, ik ben niet voor niets keeper geworden’. De misser liet ook de massaal toegestroomde pers niet koud: ‘Jammerlijk dat zoveel goede voetballers van F.B.M.’68 die penalty niet durven nemen en dat de keeper te kijk wordt gezet’.

Met een brilstand werd de ruststand bereikt. De moegestreden Driessen werd vervangen door De Jong en Van Bussel werd gebracht voor Lenders.

F.B.M.’68 ging in de tweede helft verder met het uitstekende veldvoetbal. Dit leidde in de 55e minuut tot een 1-0 voorsprong, na een ‘Ronaldo-Marcelo-achtige’ aanval. Vullings schoot de bal binnen de palen.

Kansen aan beide kanten volgde nog; het houtwerk werd geraakt, echter bleef de stand na 90 minuten spelen steken op 1-0. DOB claimde in de slotminuut nog een penalty, echter werd de fopduik goed beoordeeld.

F.B.M.’68 speelt volgende week een uitwedstrijd in Ven-zelderheide tegen Vense Boys.