F.B.M.’68 walst over Vense Boys heen, en gaat regelrecht af op 46ste kampioenschap!

De Friet Boys uit Maashees wonnen maar liefst met  9-0 van Vense Boys maar toch was trainer coach Tom Lenders niet tevreden! ‘We hebben gefaald in het afronden, vandaag was de kans geweest om de 10 te halen’.  En daarmee heeft de heer Lenders niks te veel gezegd.

De Friet Boys begonnen zeer scherp aan het duel, captain en keeper Leon Fleuren ging voorop in de strijd. Al na 2 minuten opende stofzuiger J. Verstegen de score, een bekeken schot rolde er tergend langzaam in. Hierna ging het snel, met vloeiend combinatiespel werd Vense Boys van de mat getikt. Binnen 35 minuten stond er een score van 0-7 op het scorebord. Hoogtepunt van de 1ste helft was de goal van buitenspelspecialist Stan Driessen. Een vloeiende aanval over 7 schijven belande rechtsvoor bij Kromme Reijnders die een geweldige voorzat gaf op Driessen. De heer Driessen kwam hoog boven zijn tegenstander uit en kopte beheerst langs de verbouwereerde doelman van Vense Boys.

In de rust hamerde trainer Lenders erop dat dit wel eens een historische overwinning kon worden. De 10 lag binnen handbereik. Captain en keeper Fleuren besefte dit ook en deed het voorstel om te gaan voetballen. ‘Dan halen we zeker de 10, ik ben in topvorm , vandaag komt de ware Ronaldo in me naar voren’. Echter liet trainer Lenders zich niet gek maken, en liet Fleuren gewoon in de goal staan.

De 2e helft zagen we een ander Vense Boys. Ze speelden een stuk compacter en F.B.M. kwam er niet meer zo makkelijk doorheen. Het was uitgerekend de Ronaldo van F.B.M. die 2 keer scoorde zodat de 9-0 op het scorebord stond. 2 keer was keeper  Fleuren trefzeker uit een strafschop.  Hierna probeerde de Friet Boys nog de 10 te halen, maar helaas lukte dit niet. Hoogtepunt uit de 2e helft was nog de ‘panna’ show van de heer Verstegen. In 1 actie ging het balletje 3 keer door de benen bij een tegenstander van de Friet Boys. Met gevaar voor eigen leven genoot de hard werkende middenvelder hier zichtbaar van. Na afloop zei de middenvelder het volgende; In zo’n wedstrijd moet dat kunnen, het is lekker om de tegenstander zo gek te maken’. Verstegen was wel boos dat ze niet de 10 gehaald hebben ‘Potverdorie, dat we niet de 10 halen ligt puur aan ons zelf, als we iets beter met de kansen omgaan dan winnen we hier met 15-0, jammer zeg’.

F.B.M. gaat zo regelrecht af op een nieuw kampioenshap. Volgende week is een inhaal / beker ronde en zal F.B.M. een vrij weekend hebben.