F.B.M.`68 onderuit in “El Clasico” tegen DOB uit Uden

Maashees – F.B.M.`68 heeft zaterdag in de lastige uitwedstrijd bij concurrent DOB de competitie nog niet weten te beslissen. In Uden gingen de mannen van trainer T. Lenders met 3-2 onderuit. Daarmee greep DOB de laatste strohalm in strijd om het kampioenschap.

F.B.M.`68 wist dat het bij winst een grote stap naar de titel zou zetten. Helaas ging die vlieger niet op  en moeten de Frietboys de resterende wedstrijden nog vol aan de bak om ook dit jaar weer de kampioensschaal in ontvangst te mogen nemen.

Echter bleek ook maar weer eens dat voetbal slechts een bijzaak is in het leven. Afgelopen week (20 februari) is de moeder van FBM-lid Mark van Rhee, Elly van Rhee helaas op 65-jarige leeftijd onverwachts overleden. Daarmee werden we geconfronteerd met de keiharde realiteit van het leven. Wij willen Mark en zijn familie veel sterkte toe wensen in deze moeilijke tijd.

Er werd besloten de wedstrijd door te laten gaan en te spelen met rouwbanden om.

De wedstrijd stond op het programma om 15.00 uur en de boys uit Maashees waren, zoals altijd, keurig op tijd aanwezig. Echter bleken de nodige spullen in de tas te ontbreken. De tas met de tenues bestond uit 10 shirts, 1 oud keepersshirt, 5 paar sokken en 8 paar broekjes. Daardoor moest trainer Lenders zijn charmes in de strijd gooien bij de tegenstander en de naast gelegen kringloopwinkel. Met moeite konden er toch 11 van de 14 spelers zich omkleden en klaarmaken voor de wedstrijd.

De toegestroomde pers vroeg aan de trainer hoe hem dit kon overkomen? Lenders reageerde fel: ”Moet ik potverbillekes overal opletten? Hier ligt toch ook de verantwoordelijkheid bij de spelers zelf!” Ook tegen de buitenlandse pers was trainer Lenders duidelijk:”You don`t think I`m gekke Henkie?!”

Ondanks dit voorval begon F.B.M.`68 voortvarend aan de wedstrijd. Kapitein M. Kersten gaf het goede voorbeeld door met een geweldige steekbal A. Duran alleen voor de goal te zetten. De spits twijfelde geen seconde en schoot de bal prima binnen. 1 – 0. Vanaf dat moment liepen de Frietboys achteruit en was het wachten op de gelijkmaker van DOB. En die kwam er ook, sterker nog tijdens de rust stond het 3-1 voor de thuisclub.

Na rust tapte F.B.M.`68 uit een ander vaatje. Lenders vormden een blok in de verdediging genaamd Franssen. Dit bleek een gouden greep van de trainer want de snelle voorhoede spelers van DOB kregen hierdoor veel minder ruimte en werden nog amper gevaarlijk. Dit tot opluchting van de prima keepende M. Wijnstekers.  F.B.M.`68 voerde het tempo op en dit leiden tot een aantal kansen. Van deze kansen werd er slechts één benut door supersub R. de Jong. De bonkige spits troefde de centrale verdediger van DOB af in een sprintduel en schoot de bal met een fraaie curve langs de doelman. Helaas werd er hierna niet meer gescoord door de Frietboys en floot de “schijts” voor het einde van de wedstrijd.

R. de Jong zei na afloop tegen de pers: ”Het is altijd lekker om een goaltje mee te pikken maar uiteindelijk staan we met lege handen. Ik had het gevoel dat er meer in zat, maar helaas”. Over zijn eigen spel was De Jong wel tevreden: “Ik denk dat ik door mijn snelheid een plaag voor de verdediging was maar ze hebben veel te weinig gebruik van mij gemaakt. We zullen hier meer op moeten trainen!”

Na de wedstrijd werd er nog veel gesproken over de blessure van sterspeler L. Vullings. Hij bleek de avond voor de clash geblesseerd te zijn geraakt. Trainer Lenders zei het volgende hierover: ”Tegen sex voor de wedstrijd heb ik helemaal geen bezwaar. Dat standpunt heeft te maken met mijn persoonlijke ervaringen, dat het helemaal niet vermoeiend is. Sterker, het geeft je een roes. Het duurt toch geen zes uur? En het ligt er natuurlijk ook aan, wat je doet. Dus ik neem Vullings niks kwalijk!”

Aankomend weekend is er geen wedstrijd i.v.m. Carnaval. De eerst volgende wedstrijd is de lastige uitwedstrijd in Zeeland tegen Morgenzon. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 8 maart om 15.00 uur. Aanstaande vrijdag 28 februari zal bekend worden wie de allereerste FBM prins is! Dit gigantische evenement zal plaatsvinden bij Plein 27 vanaf 20:41 uur! Hopelijk tot vrijdag!!

 

Related Blogs