Dillen loodst Friet Boys Maashees naar zege!

F.B.M.’68 heeft afgelopen zaterdag weer een goede stap richting een nieuw kampioenschap gezet. Op een zeer moeilijk bespeelbaar veld in Zeeland waren de mannen van coach T. Lenders na rust een maatje te groot voor Morgenzon uit Zeeland.

Na lang blessureleed kon coach T. Lenders dan eindelijk weer beschikken over zijn sterspeler Dillen. Dillen die lange tijd aan zijn herstel heeft gewerkt bij “RKVV Zandpad Utrecht” zag er scherper uit dan ooit te voren. Vanzelfsprekend kreeg Dillen dan ook een basisplaats toegewezen. Opvallend genoeg kreeg R. de Jong wel de voorkeur in de spitsenpositie. Dillen mocht vanaf rechtsbuiten starten.

Door verschillende blessures en schorsingen moest coach Lenders ook knutselen aan zijn achterhoede. Zo werd B. Franssen weer als linksback neergezet en mocht tank Rongen het in het centrum proberen.

Voor aanvang van de wedstrijd sprak coach Lenders klare taal; ‘Godverdomme de carnaval zit erop, we hebben weer lekker veel kunnen tanken maar nu moeten we weer met voetbal bezig zijn!’.

Om 15:00 uur klonk dan ook het beginsignaal voor de ontmoeting tussen Morgenzon en de Friet Boys uit Maashees. Het was aan het spel van beide ploegen te merken dat het een zeer lastig te bespelen veld was. Veel slechte inspeelballen en vaak onnodig balverlies. In de beginfase was het duidelijk te zien dan FBM hier het meeste moeite mee had. Al vrij snel resulteerde dit dan ook in de openingstreffer voor Morgezon. Zwak verdedigen werd onmiddellijk afgestraft door de behendige spits van Morgenzon.

F.B.M.’68 leek na deze tegengoal eindelijk wakker geschud te zijn. Onder aanvoering van een uitstekend spelende P. Lenders werd steeds meer de aanval gezocht. Dit resulteerde na ongeveer 15 minuten in de gelijkmaker. L. Vullings werd neergehaald in de 16 meter. Met de toegekende strafschop wist spits R. de Jong wel raad. 1-1! Bijna was er voor het rustsignaal nog de voorsprong voor FBM. Een dieptebal werd op schitterende wijze door snelheidsduivel Dillen onder controle gebracht, waarna hij deze over de laatste verdediger probeerde te wippen en zo alleen op doel af kon gaan. Helaas voor FBM hield deze verdediger de bal met zijn handen tegen en ging dit aan de scheidsrechter voorbij.

De eerste de beste kans van Morgenzon na rust was meteen raak. De mannen van FBM waren duidelijk nog aan het nagenieten van het heerlijk zonnetje in de rust en niet bij de les. Zo stonden de Friet Boys weer achter. Ondanks de achterstand bleef coach Lenders het vertrouwen hebben in zijn aanvalsduo de Jong en Dillen. En dit werd uitbetaald. Met een wereldgoal scoorde Dillen de 2-2. Met een sublieme lob over de keeper van Morgenzon verdween het leder in het net. Daarna was het weer de beurt aan de Jong, die uit een voorzet van Graat de 2-3 binnen kon knikken.

FBM zat op rozen en liet zien waar het voor gekomen was. Met mooi aanvallend voetbal had de thuisploeg niks meer in te brengen. Morgenzon werd van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk liep de score op naar een 2-6 stand in het voordeel van FBM. Dit door nog 2 doelpunten van Dillen en 1 van de Jong.

Trainer coach Lenders was tevreden na afloop. Hij sprak lovende woorden over zijn aanvalsduo de Jong en Dillen. ‘Deze 2 snelheidduiveltjes zijn de kers op mijn lekkere slagroomtaartje’. ‘Als ze beide fit blijven dan zijn we onverslaanbaar’!

Dillen zelf was tevreden over zijn spel. ‘Ik ben blij om terug te zijn, ik heb laten zien wat ik nog steeds in mijn mars heb, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer’. ‘Graag wil ik wel speciaal mijn sponsor ‘xvideos’ bedanken, hun hebben er voor gezorgd dat mijn conditie op pijl is gebleven’.

Aankomende zaterdag staat er voor F.B.M.’68 een thuiswedstrijd op het programma. Om 14.30 uur zullen de Friet Boys het in stadion ‘de vetbak’ het opnemen tegen ‘t Cafeetje. Kaarten zijn te koop bij ons verkooppunt Plein 27 of via onze website www.fbm68.nl

Related Blogs