3 belangrijke punten tegen het altijd lastige La Compagnie

Boekel zaterdag 22 maart 2014,

Door wijzigingen in het speelrooster en vele afgelastingen besloot de KNCVB vandaag een wedstrijd in te lassen, en wel tegen La Compagnie in Boekel.

Ook vandaag was er weer een debutant aan FBM kant, en wel Harm van den Broek.
Een soort Edgar Davids terriër, die het elke tegenstander moeilijk maakt. Maar ook een prima techniek heeft ontwikkeld op de Nederlandse voetbalvelden.
En onze Cypriotische superspits Ahmed Duran was weer van de partij, dus La Compagnie was gewaarschuwd.

De wedstrijd begon stroef, FBM had veel meer balbezit, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Aan de andere kant was het toch wel oppassen voor het counter voetbal van La Compagnie, dit omdat bepaalde middenvelders van FBM over ‘’weinig energie’’ beschikten…

En toen was daar het moment van linkerspits Roy, die een prima steekpass van Ahmed afrondde en dus voor de verdiende 1-0 tekende. Enkele minuten later was het al 2-0, een lange bal vanuit het centrum viel achter de verdediging, Ahmed nam deze bal perfect mee en verschalkte in zijn aanname zijn directe verdediger en de keeper. Het open doel was wat Ahmed aantrof en beheerst de bal binnen schoof. Wat niet vergeten mag worden is dat FBM overeind is gebleven door enkele prima saves van onze doelman.

2-0 was de ruststand, en FBM mocht even uitrusten en genieten van een bakje thee met een prima gay hockeywedstrijd op de achtergrond. Dit was een absolute teleurstelling, omdat het merendeel van de FBM selectie graag in Boekel speelt vanwege de heerlijke hockey ‘’sletjes’’, en de FBM spelers willen dan ook graag hun fluitkunsten vertonen aan deze dames.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde, FBM veel aan de bal en het was wachten op ruimte en kansjes. De ingevallen Dillen kon 1 minuut na rust meteen scoren, na een goede loopactie van deze beweeglijke speler en wederom een lange bal van achteruit, werd Dillen 1 op 1 gezet, maar in plaats van te scoren schoot Dillen de bal 6 meter voor het doel naar een ingooi voor La Compagnie. Dit was tevens ook zijn laatste actie, want na een pijlsnelle sprint schoot het in zijn hamstring, einde wedstrijd voor Dillen.

FBM bleef geduldig en goed positiespel leverde enkele goede kansen op. Het volgende doelpunt mocht op naam worden geschreven van gastspeler Luuk Hermanussen, ook wel ‘’ goede billenpartij Herm-anussen’’ genoemd. Die bij een snelle counter van FBM, de bal met voor zijn doen, laffe 156 km/h in de linker beneden hoek knalde. Dit was het totale breekpunt voor La Compagnie, en er werd vanaf toen nog maar weinig gecreëerd door de Boekelse club.

De wedstrijd was gelopen en eindige in 6-0. Dit door nog 2 doelpunten van onze wederom sterk spelende spits Rob de Jong, en 1 van Marcel Wijnstekers. Dit waren alle drie assists van Ahmed Duran. Onze Cypriotische voetbalmachine hield 3 maal goed het overzicht en de sterk sprintende Rob de jong wist zijn directe tegenstander voor te blijven en plaatste het leder keurig 2 keer in de hoek. Ook Marcel had geen problemen om de keeper te verschalken.

Na een stroef begin heeft FBM een goede wedstrijd gespeeld, zei coach Lenders later in de persruimte. ‘’En het was ook heerlijk om verdediger Ruud Franssen weer in te zetten, dit na zijn zware enkelblessure. En hopelijk is onze multifunctionele Bas Franssen snel hersteld van zijn blessure, het enige wat ik nu kan doen is hopen’’.

0-1  Roy Kersten
0-2  Ahmed Duran
0-3  Luuk Hermanussen
0-4  Rob de Jong
0-5  Marcel Wijnstekers
0-6  Rob de Jong

Toeschouwers: 4 + de gay hockey heren.

Volgende week speelt FBM thuis tegen FC ’t Huukske uit Beek en Donk. We zien jullie volgende week graag terug in een overvolle Vetbak.

Related Blogs