FBM`68 overklast laagvlieger V.V. Vliegbasis Volkel en stevent af op landstitel

MAASHEES – Na twee nederlagen op rij wist FBM`68 eindelijk weer eens de volle buit te pakken. In de uitwedstrijd in Volkel werd het 7 – 3 voor de boys uit Maashees. Door de nederlaag van concurrent DOB lijkt FBM`68 ook dit jaar weer als beste uit de strijd te komen.

Na twee nederlagen op rij had trainer T. Lenders besloten om clubicoon R. Reijnders te vragen hem te assisteren tijdens deze uitwedstrijd. Dhr. Reijnders (in het verleden trainer van FBM`68, red.) ging in het op verzoek en voegde zich bij de technische staf. Dit ging echter niet zonder slag of stoot.        R. Reijnders sprak hierover met sensatieblad ‘Het Bronlaakje’ en zei het volgende in het plat Rotterdams: “As clubicoon ken ik sown versoek baina nie weigeren. Maar ik moes eerst an mai wijffie vraguh of ik mog. Nadat ik mai versoek in drievoud had ingediend werd deze gelukkig goedgekeurd. Ja joh ik was egt vet blaj!”.

Dhr. Reijnders voerden direct een aantal wijzigingen door. H. de Groot was opgeroepen vanuit het tweede en ook L. Hermanussen, uit de jeugd, mocht ruiken aan het grote werk. Doordat niet alle leden van FBM`68 direct door de visuele pasjescontrole kwamen, begon de wedstrijd een aantal minuten later. It`s okay!

Desalniettemin begon FBM`68 sterk aan de wedstrijd. Na een aantal minuten spelen zorgde dhr. H. de Groot met een fraai schot voor de 0 – 1. De tweede goal voor de boys liet niet lang op zich wachten. Een schot van B. Franssen werden meerdere malen van richting veranderd waardoor het schot te machtig werd voor de keeper van Volkel. Tien minuten voor rust gooide gelegenheidsspits M. Wijnstekers en middenvelder L. Vullings de wedstrijd op slot door de 0 – 3 en de 0 – 4 aan te tekenen. In de blessuretijd deed Vliegbasis Volkel nog wel iets terug. Keeper R. de Jong werd uitgespeeld door de spits van Volkel, die daarna simpel binnen schoot. 1 – 4. Dit was tevens de ruststand.

In de rust nam assistent R. Reijnders het woord en zei het volgende tegen de boys:”Ja jonguhs, het gaat als kakke zonder te hoeve douwe! Ja toch? Niettan?!”. Na deze fraaie woorden waren de boys klaar voor de tweede helft. Na een aantal minuten spelen schoot een verdediger van Vliegbasis Volkel de bal in de kruising. Echter wel in het verkeerde doel. 1 – 5. De 1 – 6 viel niet veel later en werd gemaakt door wederom B. Franssen. Hierna namen de boys gas terug en liet de ploeg uit Volkel terugkomen tot 3 – 6. In de laatste minuut kreeg de opgekomen back W. Rongen (nog nooit gescoord in dienst van FBM`68, red.) de bal en gaf de bal voor. De bal werd aangeraakt waardoor het leder de doellijn passeerde. W. Rongen dacht zijn eerste goal in het tenue van FBM te hebben gemaakt maar helaas voor hem werd het doelpunt op naam gezet van de verdediger van Vliegbasis Volkel. Suffe ED nummer drie van de middag was een feit. Dit betekende ook tevens de eindstand. 3 – 7.

W. Rongen was na de wedstrijd tevreden over de overwinning maar baalde dat de goal niet aan hem werd toegekend. Tegen de pers brabbelde Rongen het volgende:”jae di is wl jmr ik dact ik dace geol heloos!” Nadat ook de pers hier helemaal niks van kon maken, is er maar besloten om een afzakkertje te doen bij café ‘De Rode Bef’!

FBM`68 zal aankomende zaterdag niet in actie komen omdat Jezus het nodig vond om op te staan uit de dood. Jottum! De eerstvolgende wedstrijd is op 26 april in Zeeland tegen Inter HA.