Primeur in cafévoetbal: Rijnen geeft spits Kersten de gele kaart

Na afloop van het beladen duel tussen koploper F.B.M’68 en subtopper Volharding 5 liepen de gemoederen hoog op. Volgens invaller Van Dongen is de ruime overwinning van de thuisploeg zwaar geflatteerd. Van Dongen: ‘Door een arbitrale dwaling staan wij nu met lege handen, een 100% penalty is ons ontnomen’. Manager Lenders van de Maashezenaren reageerde geprikkeld om de uitspraken van Van Dongen. ‘De uitslag spreekt voor zich, wij hebben de gehele wedstrijd gedomineerd. Ik verwijt mijn ploeg alleen dat ze niet eerder de genadeslag hebben uitgedeeld’.

Leidsman Rijnen, die voor de nodige opschudding zorgde, hield zijn lippen stijf op elkaar en verscheen niet voor de camera’s. De perschef van de scheidsrechterscommissie kwam met de volgende verklaring: ‘Rijnen was ongelukkig in zijn beslissingen, maar durfde ze wel te nemen’.

Lenders: ‘Wij spelen vandaag weer volgens de Hollandse school’. Dit houdt in dat het 4-4-2 systeem, waarin vorige week gelijk werd gespeeld tegen Veulen, wordt omgeruild voor een 4-3-3 formatie. Onder aanvoering van captain M. Kersten verscheen F.B.M’68 met de volgende basiself: Van Doorn; Rongen, P. Lenders, M. Kersten, B. Franssen; Duijkers, Koenen, L. Vullings; Graat, Zwartjens, R. Kersten.

In een kolkende Vetbak, waar de temperatuur altijd boven het gemiddelde ligt, begon F.B.M’68 goed aan de wedstrijd. Met verzorgd attractief voetbal werd de ploeg uit Vierlingsbeek teruggedrongen op eigen helft. Dit resulteerde na 20 minuten in een voorsprong door een doelpunt van spits Zwartjens. Achteraf bleek dit slechts één van zijn vier treffers van deze middag te zijn. Zwartjens reageerde na afloop bescheiden: ‘K. Reijnders heeft een geduchte concurrent aan mij. Vooral mijn derde goal was pure klasse’. Hiermee doelt hij op een leep kopballetje uit een puntgave voorzet van Libero P. Lenders.

Overigens kreeg aan F.B.M’68 zijde het 16-jarige talent Duijkers een kans in de basiself. Lenders had een plek op het middelveld ingeruimd voor de aanvallende middenvelder. Duijkers na afloop: ‘Een droom die uitkomt, spelen in bomvolle Vetbak’.

Ondanks het veldoverwicht van de thuisploeg komt Volharding 5 verassend op gelijke hoogte. Een spaarzame counter resulteert in een 1-1 stand. Lenders is laaiend en ziet zijn manschappen niet veel later zelfs op achterstand komen. Een zondagsschot waait verassend achter de verbouwereerde doelman Van Doorn. Van Doorn na afloop: ‘Ik zie de ene na de andere wereldgoal om mijn oren vliegen, onvoorstelbaar al dat geluk’.

Wat heeft Lenders is de rust tegen jullie gezegd, is één van de vragen die wordt gesteld op de persconferentie aan verdediger B. Franssen. Franssen: ‘Helemaal niets, wij waren er van overtuigd de wedstrijd alsnog te winnen’. Achteraf blijkt de Roberto Carlos da Silva Rocha van F.B.M’68 zijn gelijk te halen.

Zwartjens zorgt met zijn tweede van de middag voor de gelijkmaker, waarna Koenen F.B.M’68 via een counter op voorsprong schiet. Terwijl de thuisploeg bij de cornervlag op Braziliaanse wijze zijn feestje viert, ligt van Dongen nog mokkend in het zestienmetergebied van de thuisploeg, nadat hij beweert ten val te zijn gebracht.

Met nog tien minuten te spelen laat leidsman Rijnen zich wederom gelden. Commentaar van R. Kersten levert hem een primeur op. Rijnen is onverbiddelijk en toont de rappe aanvaller een gele kaart. Desondanks loopt F.B.M’68 uit naar een 6-2 overwinning. Wederom zijn Koenen en Zwartjens (2x) de gevierde mannen.

Een goede overwinning in een belangrijke week voor de Maashezenaren. Voor Lenders een lastige klus om de formatie samen te stellen voor de kampioenswedstrijd tegen Morgenzon. Wellicht dat Lenders kiest voor de in vorm verkerende Zwartjens in plaats van spits K. Reijnders.

Volgende week speelt F.B.M’68 om 14.30 uur de kampioenswedstrijd in de Vetbak. Het belooft een hete strijd te worden, met de titel als inzet. De weergoden voorspellen wederom een hete zaterdagmiddag in de Vetbak.

F.B.M’68 heet u van harte welkom in de Vetbak.