FBM`68 swingt maar vergeet tegenstander op een grote nederlaag te trakteren

FBM`68 heeft zaterdag een prima overwinning geboekt op laagvlieger ONI uit Vortum. Het werd 2-1 voor de kampioenen uit Maashees. Anders dan dat de uitslag doet vermoeden waren de krachtverschillen in het veld aanzienlijk. De boys van coach T. Lenders verzuimden om de wedstrijd in een eerder stadium te beslissen, waardoor ONI een sprankje hoop bleef houden op een goed resultaat.

Toeschouwers: 7
Doelpunten: Dillen, R. Kersten
gele kaarten: –
Rode Kaarten: –

Opstelling:
Billy, Ruud Franssen, Maarten Kersten, Stan Weijers, Martijn Graat (36, Willem Rongen), Bart Willems, Roy Kersten, Bas Franssen, Stan Driessen, Rob de Jong , Dillen.

Coach Lenders begon de wedstrijd met een aanvalslinie (red. Driessen, De Jong en Dillen) om van te smullen. Een fantastische mix van ervaring, techniek en snelheid, zorgden voor de ene na de andere mooie aanval. Dit kwam mede tot stand door prima ondersteuning vanuit het middenveld. Toch kwamen de frietjes op achterstand. Een corner die niet goed werd verwerkt, passeerde uiteindelijk via een scrimmage de doellijn. Hierover zei doelman Billy het volgende: “Nee, dit was zeker niet mijn fout. Ik ben Billy en Billy maakt geen fouten!” klonk de keeper overtuigd van zijn eigen kunnen.

Het zag er echter geen seconde naar uit dat FBM`68 deze wedstrijd niet tot een goed einde zou brengen. De 1-1 viel dan ook niet veel later. Driessen, één van de smaakmakers van deze wedstrijd, haalde de achterlijn en trok de bal uitstekend voor op de inlopende Dillen. De kale bonkige aanvaller twijfelde geen moment en schoot het leder keurig tegen de touwtjes. Pogingen van R. Franssen, De Jong, Driessen en Willems troffen vervolgens geen doel.

Na de rust kwam FBM`68 nog beter in het spel. Alleen stond bij menigeen het vizier niet op scherp. Halverwege de tweede helft was het eindelijk toch raak. Door een fraaie steekbal van spits De Jong verscheen de sterk spelende middenvelder R. Kersten alleen voor de keeper en schoof de bal beheerst binnen. 2-1. FBM`68 verzuimden in het vervolg om de wedstrijd definitief te beslissen. Gevaarlijk werd ONI echter niet, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan.

Man of the match Driessen was tevreden over het vertoonde spel: ”Ja, bij mij ging het echt goed vandaag, tikkie takkie kat in het bakkie! Met als hoogtepunt denk mijn assist!” Driessen onthulde zijn geheim: “Ik heb in de zomerstop ontzettend veel wortels gegeten waardoor ik beter zie. Dit werpt zijn vruchten blijkbaar wel af! Nouja vruchten ik zou eerder zeggen groente hihi.” Grapte Driessen.

Ook de criticasters zullen beamen dat FBM`68 waarschijnlijk ook dit jaar weer vol mee zal gaan doen in strijd om het kampioenschap. Volgende week zaterdag speelt FBM`68 een thuiswedstrijd tegen `t Veulen. Hopelijk tot dan!

Related Blogs