Terugkeer Geer en Goor inspireert Frietboys tot weer een overwinning

Morgenzon – F.B.M. ’68              1-3         (0 – 0)

Tijdens de derde speelronde reisden de Frietboys af naar Zeeland om het op te nemen tegen Morgenzon, een tegenstander die uiterst gebrand was een resultaat te behalen nadat ze in de laatste speelronde van het vorig seizoen mochten figureren in de kampioenswedstrijd van F.B.M. ’68.

Zoals wel vaker de laatste weken, waren de afmeldingen talrijk en werd ook deze wedstrijd wederom een beroep gedaan op twee gastspelers (Bart Willems en Jeroen Boeijen) om een elftal op de been te krijgen. Goed nieuws was er echter ook voor coach Lenders: allereerst kondigde Barry Jans dat hij een gaatje in z’n agenda had gevonden om mee te spelen (tevens had hij om in de stemming te komen voor het F.B.M.-weekend alvast z’n Ray-Barry zonnebril tevoorschijn getoverd). Het andere goede nieuws kwam vanuit Venray: voor het eerst sinds 14 september 2013 waren zowel Stan Driessen als Leon Fleuren gelijktijdig aanwezig.

De aanwezigheid van de Geer en Goor  van Venray inspireerde de Frietboys tot goed verzorgd positiespel.  Morgenzon hield het veld klein en liet het initatief aan de Frietboys die moeite hadden om de ruimte te vinden. De druk op het doel van de Zeelandse gasten hield aan, waardoor de eerste mogelijkheden voor de Frietjes vanzelf kwamen. Driessen’s voorzet zeilde pardoes op de lat, waarna even later Jans vanaf afstand het doel onder vuur dacht te nemen. Ondanks de verwoede pogingen wist het netje niet te bollen.

In de rust probeerde Lenders de boel op te peppen om na rust het karwei te klaren. Aanvoerder Fleuren nam al snel het woord over en riep op om de handjes eronder te zetten. Uiteindelijk besloten de spelers zelf maar om de schouders eronder te zetten. Morgenzon kwam nog wel op 1 – 0, maar het was slechts een kwestie van tijd voordat de Wonderfrieten dit recht zouden trekken. Binnen no-time wist invaller Dillen 3 maal het doel te vinden. Ondanks deze doelpunten deed F.B.M. zichzelf nog tekort door twee schitterende aanvallen onbenut te laten en daarmee zekerheidjes voor de shortlist voor mooiste goals van het cafévoetbalseizoen niet te verzilveren. Allereerst werd een vloeiende aanval door het centrum van de Morgenzon-verdediging. door gastspeler Willems snoeihard aan de verkeerde kant van het aluminium geschoten. Daarna werd rechtsbuiten Driessen schitterend op rechts diep gestuurd, vanuit zijn ooghoek zag hij al dat Barry Jans vanaf het middenveld bijsloot. Spits De Jong had ogen in z’n rug en zag dat een overstapje de beste optie was, waarna Jans nog enkel de bal binnen hoefde te schuiven. Helaas verloor hij z’n cool (ondanks z’n hervonden zonnebril), en raakte hij de bal verkeerd waarna deze zelf het immens grote vangnet mistte.

Na afloop toonde Lenders zich tevreden met de drie punten. ‘Iedere week moeten we het toch maar weer laten zien. Complimenten aan m’n eigen spelers, maar toch in het bijzonder aan onze gastspelers die zich ogenschijnlijk makkelijk weten aan te passen aan het spelniveau. Je kunt nu eenmaal niet altijd spelen met je sterkste elftal, soms moet je nu eenmaal Boeijen met de riemen die je hebt.’ Volgend weekend staat er nog geen wedstrijd op het programma, houd echter de site in de gaten, aangezien het speelschema wellicht nog aangepast wordt.

Related Blogs