Genieten van laatste zomerse zonnestralen in de Vetbak!!!

FBM`68        –         O.N.I              8-0         (3-0)

En dan was het ook alleen genieten van het heerlijke weer op de eerste zaterdag in oktober.

Waar normaal gesproken de zongebruinde benen van onze sportmannen al lang plaatsgemaakt hadden voor een bedekt laagje van zacht gesponsord katoen van één van onze veel gewaardeerde sponsoren, kwamen de mannen vandaag in hun korte (ook gesponsorde) broek en slippertjes naar de Vetbak toe. Daar aangekomen troffen de mannen een waar slagveld aan. Alsof het Offerfeest een dag eerder zijn intrede had gedaan. Onze mannen van de groenvoorziening hadden hun stinkende best gedaan om het veld te herstellen. Dit was bij Willem nog te ruiken in de kleedruimte. (of was het de lucht van een feestje de avond er voor?) Helaas was het onoverkomelijk dat het veld her en der niet speelwaardig was. Maar de FrietBoys zouden de Frietboys niet zijn, als ze zich hier niet makkelijk overheen zouden zetten.  Zij het niet dat dit pas het begin was van een enerverende middag. Ondergetekende moest binnen no-time zijn tweede teleurstelling accepteren. Nadat hij samen met onze eigen hip-hop Pinto  dhr. Verstegen en gastspeler Willems de netten aan het spannen was, kwam coach Lenders zonder of blikken of blozen melden dat Zwartjens moest fluiten. Uiteraard werd deze melding zonder enige emotie ontvangen en geaccepteerd. Vanbinnen voelde hij echter totale teleurstelling. Hiermee moest hij namelijk gelijk zijn 3e teleurstelling wegslikken. Geen basisplek vanmiddag!!! Maar, never change a winning team, dus de coach zal wel gelijk hebben.

Lenders bleek andermaal een daadkrachtige coach te zijn, en zo zal de coach van O.N.I dit ook ervaren hebben.  Met de vraag of wij niet met 10 man wilde voetballen, omdat de mannen uit Vortum  één tractor thuis hadden gelaten, antwoordde Lenders duidelijk: NEE!!

Lenders na afloop: “ik heb mijn mannen de hele week voorbereid op deze topper, deze optie was niet bespreekbaar!”  Harde woorden van een coach met maar één doel, kampioen worden.

Na het in ontvangst nemen van de sigarendoos van de assistent van O.N.I. kon de wedstrijd beginnen.  Met in de basis onze debutant Niek van der Leeuw en zijn compagnon Bart Goumans uit Venray, startten de mannen scherp en fris. Helaas deed het veld vandaag zijn werk en niet de bal. Onvoorspelbare ballen en graspolgevechten waren het gevolg. De mannen uit Vortum leken hier geen enkel probleem mee te hebben. Met 10 man hielden zij zich zonder problemen overeind.

Het verzet bleek 20 minuten te duren, voordat Goumans begon aan zijn show.  (welke uiteindelijk eindigde in maar liefst 5 doelpunten!!!) De laatste keer dat dit plaatsvond, voetbalde Fleuren nog met scheenbeschermers.  Bij een 2-0 stand besloot Lenders toch in te gaan op de wens van O.N.I: hij wisselde Reijnders, 9 tegen 10 dus. Wat later bleek is dat Driessen toch mee had gedaan de 1e helft. Om zijn onzichtbare rol in de 1e helft te doen vergeten, besloot hij dit in de 2e helft recht te zetten.  Het kostte hem slecht één moment. Waar een ogenschijnlijk eenvoudige breedte pass op rechtsback Driessen leek af te gaan, besloot hij eerst nog bramen te plukken voor zijn fanatieke zoon, alvorens hij de bal zou aannemen.  Resultaat: Ingooi O.N.I.

Nadat iedereen de bal minimaal één keer over had geschoten, vond scheidsrechter Vullings (die andermaal zeer degelijk floot) het welletjes.  Het einde van een tijdrovende match, waarbij de toeschouwers gelukkig konden genieten van het heerlijk weer. Hopelijk volgende week in de thuiswedstrijd tegen FC ‘t Huukske meer kijkgenot.  De wedstrijd begint om 14.30u in ‘’De Vetbak’’.

Related Blogs