Inter Ha sponsert kunstgrasveld in stadion de vetbak na verlies van FBM 68

Het jaarlijkse frietboys weekendje staat weer voor de deur. Rinie Peter heeft zijn zonnebril weer van de wilgen afgehaald en weer laten glimmen. Leon Fleuren heeft een nieuwe trui gekocht en de nieuwe leden Roel Zwartjes, Martijn Graat en Bart Willems zijn zenuwachtig voor hun ontgroening. Gelukkig konden Bas Franssen en Willem Rongen hun gerust stellen dat de ontgroening wel meevalt. Leon Fleuren heeft daarom ook op 30 april 2014 ontslag genomen bij FBM 68 en is op 1 Mei 2014 weer lid geworden zodat hij dit jaar weer een ontgroening kan ontvangen.

Maar voordat dit feest kan gaan beginnen stond op de prachtige zonnige herfstdag de wedstrijd: FBM 68 – Inter HA op het programma.

FBM had weer een aantal gastspelers in de basis staan. Voorafgaande de wedstrijd had trainer Tom Lenders met Bart Goumans afgesproken dat als hij 5 goals zou maken, hij een gratis ticket kreeg voor het FBM weekend. Later zou ook blijken dat wederom Goumans aardig op dreef was vandaag. FBM opende al vroeg de score met een prachtige aanval met het afronden door Roel Zwartjes, 1-0. Zwartjes kreeg later een perfecte voorzet van 3 meter hoog, Zwartjes sprong 2 cm de hoogte in en kopte de bal op de lat. FBM schrok hiervan want niet veel later werd na wat geklungel op het middenveld en achterin de gelijkmaker gemaakt door Harry junior, 1-1. Maar al snel was het topspits Zwartjes die de 2-1 maakte. FBM was nu veel vaker de betere partij. Achterin stond het erg goed  met gastspelers Luc Hermannussen en Bart Goumans, die vanuit achterin een goede opbouw leverden en Bas Franssen richting de goal stuurden die de 3-1maakte. De keeper van Inter Ha kreeg het zwartjes voor zijn ogen en moest het veld verlaten waarna trainer/verzorger/terreinchef/shirtwasser Theo moest gaan keepen. Theo kreeg al snel een bal van Bart Goumans te verwerken, 4-1. In de rust was Tom Lenders trots op zijn team en Leon Fleuren sprak zijn vaste zinnen weer uit. Dit helaas zonder succes, want al snel in de 2e helft scoorde Inter Ha de 4-2. Maar gelukkig kwamen alle handen er weer onder van FBM want 9 minuten na de tegengoal was daar Goumans weer met zijn perfecte trap, 5-2. 1 minuut later scoorde Martijn Graat, 6-2. Inter Ha had een super goed excuus en gaf het veld de schuld (net als PSV). Ze vielen dan ook vaak over een molshoop. Scheidsrechter Vullings riep: ‘gewoon door voetballen het is maar een mol’. Maar al snel kwam Trainer/verzorger/terreinchef/shirtwasser/ oliesjeik Theo met het voorstel om in 2018 een kunstgrasveld aan te leggen. Na deze vergadering scoorde gastspeler Maarten Schaeffers, overigens vervanger van Loek Vullings die vanwege privé omstandigheden afwezig was, de  7-2 en in de laatste minuut ook de 8-2. Scheidsrechter Vullings blies zijn laatste adem uit op zijn fluitje en zo konden de frietboys onder leiding van Tom Lenders tevreden zijn. Na de wedstrijd werd een pilsje gedronken op de jarige Big Boss Robbie. Het FBM weekend werd alvast doorgesproken en de geruchten van de bestemming geraden. Zou het Beugen, New York, Barcelona,Londen of toch weer Boedapest of Warschau worden. Dit horen we donderdag. Tot die tijd kunnen we nagenieten van de prachtige overwinning op Inter Ha.

De razende reporter: Willem Rongen