Doelpuntrijke wedstrijd in ‘Son Siro’ levert F.B.M.’68 3 punten op

 

Het trainingskamp in Schotland heeft de Friet Boys uit Maashees goed gedaan. Afgelopen zaterdag werden 3 zwaarbevochten punten behaald. In stadion ‘Son Siro’ (Zeelend) werden de 3 punten na een moeizame start toch veilig gesteld.

Trainer / coach Tom Lenders kon beschikken over een fitte selectie. Enegszins verrassend koos de heer Lenders er toch voor om spits Robbie de Jong centraal achterin te laten beginnen. Dit pakte echter niet zo uit als coach Lenders gedacht had. De slim spelende thuisploeg uit Zeeland had snel genoeg in de gaten dat men hier gebruik van kon maken. Omdat het organisatorisch achterin bij de frietjes niet goed stond, werd FBM 2x op snelheid geklopt, en stond het al binnen 15 minuten tegen een 2-0 achterstand aan te kijken.

Na de 2-0 zette de heer Lenders direct zijn opstelling op de kop. Zo ging de Jong weer op zijn favo positive in de spits staan, en moest captain Leon Fleuren de boel centraal achterin op orde gaan brengen. Direct was te merken dat de frietjes zich hier beter bij  voelde en kantelde de wedstrijd. FBM kwam steeds beter in de wedstrijd te zitten en er werden kansengecreëerd. Uitendelijk was het Maarten Kersten die uit een corner met een schitterende kopstoot de aansluitingstreffer tegen de touwen knikten. 2-1 was tevens de ruststand.

De 2e helft begon FBM uitstekend aan de wedstrijd. Men voelde dat er 3 punten gehaald konden worden in ‘Son Siro’. Met frisse moed ging men opzoek naar de gelijkmaker. En deze liet ook niet lang op zich wachten. Het was Roel Zwartjens die na een goede actie diagonaal raak schoot. Hierna leek het over en uit met de mannen van Theo en Harry. FBM was duidelijk de betere ploeg en liep uit naar 2-4. Doelpuntenmakers; Roy Kersten en wederom Maarten kersten. Toch kon Inter Ha nog iets terug doen. Een schitterend genomen vrije trap ging via de vingertoppen van doelman Dillen tegen de touwen aan. Een vrije trap om in te lijsten! Toch was het daarna weer de beurt aan FBM. Uitendelijk stond er na het laatste fluitsignaal een eindstand van 4-7 op het scorenbord. Voor FBM scoorden Zwartjens nog 2x en L. Vullings. Tussendoor stopten penalty killer Dillen ook nog een strafschop. Deze penalty werd geheel onnodig veroorzaakt door Fleuren. Als een echte volleyballer sloeg hij de bal uit de goal. Een terechte penalty. Waar rood ook op zijn plaats geweest was, kwam Fleuren  goed weg met een waarschuwing. Dit geheel ten onvrede van coach Harry van Inter Ha. Zonder of met gebit ging hij tegen iedereen in die ook maar iets probeerde te zeggen! Echter leverde dit natuurlijk niks op. Zoals eerder vermeld werd de penalty dus gehouden door Dillen. Geheel gestrekt ging Dillen naar de rechterbenedenhoek en keerde de penalty van sterspeler Collin van Inter Ha. Ook de rebound was een prooi voor Dillen. Met een katachtige reflex keerde hij de inzet van Collin.

3 punten zijn weer een  feit voor de mannen uit Maashees. Het kampioenschap komt zo steeds dichterbij. Aankomende week een uitwedstrijd op het programma voor FBM. De boys gaan het opnemen in Boekel tegen La Compagnie.

Related Blogs