FBM’68 boekt tiende overwinning van het seizoen

Vorige week deed FBM’68 goede zaken door directe concurrent DOB met een nederlaag terug naar Uden te sturen. Het belang van deze overwinning zou echter geheel in het niet vallen wanneer vandaag van rode lantaarndrager Vense Boys niet zou worden gewonnen.

Coach Lenders kon deze week helaas niet beschikken over een volledige selectie, door verschillende afmeldingen was hij genoodzaakt een beroep te doen op gastspelers Yoep Coenen, Jef Alberts en Frank van Daal. Deze laatste werd direct tot nummer 10 gebombardeerd tot grote teleurstelling van ervaren FBM rot Rinie Peter Jans: “Jaren lang heb ik alles gegeven om bij de Frietboys met rugnummer 10 te mogen spelen. Weekendjes naar Mallorca, Edinburg en Beugen, niets is me te gek geweest. Het doet dan natuurlijk pijn om te zien dat een gastspelers mijn vaste rugnummer bij zijn debuut over mag nemen.” Coach Lenders begon in de volgende formatie:

Van Doorn; R. Franssen, Alberts, Coenen, Graat; Jans, Van Daal, L. Vullings; Willems, De Jong, R. Kersten.
Wisselspelers: B. Franssen, Rongen

Vanaf de aftrap was duidelijk dat Vense Boys het initiatief aan FBM’68 liet. Het krachtsverschil tussen beide elftallen  resulteerde in een vanaf de eerste minuut eenzijdige wedstrijd. De Maasheser verdediging had niets te duchten van de Vense Boys en van hieruit kon gebouwd worden aan de ene na de andere soepel lopende aanval. Voor rust resulteerde dit in een 4-0 voorsprong door doelpunten van R. Franssen, Willems en twee maal R. Kersten.

De wedstrijd was hiermee beslist en gaf coach Lenders de gelegenheid om rustig achterover te leunen in de rust. Dit sloeg over op de spelers die gemakzuchtig uit de kleedkamer kwamen. De beleving was weg, wat resulteerde in zowaar een tegendoelpunt. Hierna werden de Frietjes weer wakker en stelden Graat (2x, waarvan eenmaal een doelpunt á la Madjer achter het standbeen) en Big Boss Robbie (1x) orde op zaken. Na de 7-1 vond de uitstekend fluitende scheidsrechter Vullings het tijd om af te fluiten en met zijn allen het Zwaard van Venray onder de douche te kunnen aanschouwen.

Na afloop werd er onder het genot van een biertje druk gespeculeerd wie er die avond jubileumprins van de Bliekers zou worden. Om 11 over 11 zou blijken dat Huub Lenders (1 van de 13 seizoenkaarthouders van FBM’68) de gelukkige was. De Frietboys leveren zijn twee zoons Paul en Tom als adjudanten en kunnen zich opmaken voor een schitterend carnavalsseizoen. Het is daarbij te hopen dat dit ze in de periode tot aan Aswoensdag niet teveel puntverlies gaat kosten en aan het eind van het seizoen de carnavalswagen tot platte kar kan worden omgebouwd.