Stand-in doelman Rongen zorgt voor ommekeer in doelpuntrijk treffen tegen Vense Boys

Het was vanmiddag doelman Rongen die de hoofdrol opeiste en er persoonlijk voor zorgde dat F.B.M’68 in leven bleef. Bij een 3-2 voorsprong voor Vense Boys zorgde Rongen, met een katachtige voetreflex, voor een mirakel. Deze heldendaad was tevens de inleiding voor de doelpuntrijke overwinning van de Maashezenaren. De regerend kampioen van de KNCVB-league won uiteindelijk in het zonovergoten Ven Zelderheide met 4-7.

Voorafgaand aan het duel was er enige paniek bij doelman De Jong, die het speelveld bij de Noord-tribune prefereerde. Echter vergat De Jong op dat moment één van de ‘golden rules’ van de Friet Boys: De aanvoerder heeft het laatste woord en beslist. Coach Lenders na afloop van het duel: ‘Een tactisch sterke beslissing. De krachtige wind gaf ons de tweede helft net dat duwtje in de rug dat wij nodig hadden’. Tevens voegde Lenders eraan toe: ‘Ik kies niet voor niets voor mijn aanvoerder’.

F.B.M’68 begon voortvarend aan het duel tegen Vense Boys. De Ven Zelderheidenaren die al jaren strijden tegen degradatie hadden in de beginfase niets in te brengen. Met name spits Zwartjens had het op zijn heupen. Met twee vroege doelpunten zorgde Zwartjens hoofdpersoonlijk voor een droomstart. Zwartjens na afloop tijdens de persconferentie: ‘Hiervoor ben ik gehaald door F.B.M’68, doelpunten maken en niets anders. Met name mijn eerste was pure klasse’. Zwartjens doelde op zijn weergaloze actie: speler uitkappen en met links afronden. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor F.B.M’68, echter was het Vense Boys dat eerst verassend langzij kwam (2-2) en zelfs nog voor het rustsignaal op voorsprong. Bij beide doelpunten was doelman De Jong kansloos: ‘Pure klasse van de spits van Vense Boys, zelfs Rongen was kansloos geweest’. Overigens was de vedette van Vense Boys, linksback Ali, op dat moment al 40 minuten gewisseld. Ali na afloop: ‘Inderdaad, ik vroeg zelf om een publiekswissel. Ik ben blij dat de trainer mij dit gunde’.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen de scheidsrechter naar de stip wees. Linksback Graat kon niets anders doen dan zijn directe tegenstander blokkeren. De inmiddels ingevallen doelman Rongen wist echter wel raad met deze klus. Met een katachtige redding zorgde Rongen dat het verschil tot één doelpunt beperkt bleef. Dit was tevens het begin van een doelpuntenfestijn. Spits Zwartjens was uiteindelijk met 5 treffers de grote man aan F.B.M’68 zijde. Zijn positie in het elftal van Lenders lijkt onomstreden. Lenders: ‘Het lijkt mij duidelijk wie mijn nummer 9 de komende wedstrijden is’. Goed nieuws aan F.B.M’68-zijde was het feit dat rechtsback P. Lenders, na langdurig blessureleed, in de tweede helft zijn rentree maakte. Meer transfernieuws zal de komende weken volgen, maar er kan al gemeld worden dat F.B.M’68 zijn oog heeft laten vallen op een razendsnelle linksbuiten. Tevens lijkt het er op dat er binnenkort ook spelers vertrekken uit ‘De Vetbak’. Houd de website van F.B.M’68 dus goed in de gaten.

F.B.M’68 speelde de wedstrijd professioneel uit en boekte uiteindelijk een 4-7 overwinning in ‘Het Ven’. Volgende week staat het treffen tegen Morgenzon uit Zeeland op het programma. Nadere informatie over de verplichte buscombi volgt deze week.