Thuiszege F.B.M’68 tegen directe concurrent DOB

F.B.M’68 heeft uitstekende zake gedaan in de strijd om het kampioenschap in de KNCVB-competitie. In een rechtstreeks gevecht tegen medetitelkandidaat DOB uit Uden pakte de Maashezenaren in de slotfase de zege.

Een verassende keuze van coach T. Lenders zorgde voor aanvang van het duel voor enige verwarring. Centrumspits Driessen werd gepasseerd en begon als wissel. Driessen na afloop van het duel: ‘Een onbegrijpelijke keuze. Ik verkeer al weken in bloedvorm en nu dit”. Driessen bleek achteraf zijn gelijk te halen. De ‘blonde god’ maakte in de 70e minuut met zijn aspergebeen de 4-3. Uiteindelijk bleek dit echter niet de beslissende treffer te zijn.

F.B.M’68 begon verassend genoeg ook zonder centrumverdediger R. Franssen. De bikkelharde verdediger had last van peesje zijn krachtige linkerschouder. Franssen na afloop: ‘Gelukkig stond er toch een Franssen aan de aftrap’. Hiermee doelde Franssen op de basisplaats voor directe neef Bas, die als linkervleugelverdediger mocht starten.

De thuisploeg begon allesbehalve geconcentreerd aan de wedstrijd. Na tien minuten keek de titelverdediger tegen een 0-2 achterstand aan. Dit zorgde voor onrust op de bank van F.B.M’68. Goalkeeper Dillen, die normaliter veelal het doel van F.B.M’68, schreeuwde vanaf de bank: ‘Echt slecht’.

Na 20 minuten wees de leidsman naar de stip, nadat Graat werd gevloerd. De elfmeter werd vervolgens onberispelijk binnengeschoten, 1-2. De coach van de bezoekers reageerde na afloop furieus: ‘Een schande dat deze scheidsrechter voor dit duel is aangesteld’. Niet veel later kwam F.B.M’68 op gelijke hoogte. Uitblinker Hermans maakte na goed voorbereidend werk van Willems de gelijkmaker. Nog voor rust maakte Willems zelf de 3-2, tevens de ruststand.

In de rust wisselde Lenders maar liefst driemaal. Driessen kwam voor Willems, R. Franssen voor M. Kersten en Fleuren voor Rongen. Fleuren na afloop: ‘Voor mij een verassing dat ik na rust al in mocht vallen, mijn versleten spieren houden het normaal nog geen 5 minuten meer vol’. Achteraf bleek dit een achterhaalde 1 april grap. Fleuren noemde het zelf: ‘1 april met verlengsnoer’. Driessen kon echter niet lachen om deze opmerking: ‘Slechte grap’.

De tweede helft was genieten voor de neutrale toeschouwer. DOB kwam op gelijke hoogte, F.B.M’68 kwam wederom op voorsprong door een goal van Driessen (4-3), waarna de bezoekers wederom gelijk maakte, 4-4. De zeer onzekere scheidsrechter, die het inmiddels niet meer in de hand had, stond op het punt om af te fluiten. Terwijl iedereen zich bij een gelijkspel had neergelegd, toonde M. Kersten nogmaals zijn kwaliteiten. Via Kersten kwam de bal voor de voeten van Hermans, die de bal vervolgens met een leep puntertje in de rechterhoek schoot.

F.B.M’68 stevent door deze 5-4 overwinning rechtstreeks af op het kampioenschap. Aanstaande zaterdag heeft F.B.M’68 een vrij weekend, vanwege interlandverplichtingen. De week daarna staat het treffen tegen Olympia’18 6 uit Boxmeer op het programma. Kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar bij de welbekende verkoopadressen.

Related Blogs