Rongen eindelijk in de boeken na monsterzege op Olympia Boxmeer!

F.B.M.’68 – Olympia Boxmeer

Karakteristieken
Stadion: Vetbak
Weertype: Hond
toeschouwers: 10 (+ 1 hond, Whisky.)
gele kaart: –
Rode kaart: –

Doelpuntenmakers: 1-0 Zwartjens, 2-0 Reijnders, 3-0 Rongen, 4-0 Reijnders, 5-0 Reijnders, 6-0 Reijnders, 7-0 Willems, 8-0 De Jong, 8-1 Lamers, 9-1 Deriet, 9-2 Suf eigen doelpunt Willems, 10-2 Willems

Opstelling FBM’68: Dillen, Rongen, L. Vullings, R. Franssen, B. Franssen, Hermans, Willems, Janssen, Reijnders, Zwartjens, Deriet

Voor het eerst in de geschiedenis stond de wedstrijd F.B.M.’68 – Olympia Boxmeer op het programma. Waar de Friet Boys uit Maashees  niet weg te denken zijn uit de hoogste divisie van het cafevoetbal, komen de mannen uit Boxmeer dit jaar voor de eerste keer in hun historie uit in deze divisie. Dat de ploeg uit Boxmeer het moeilijk heeft in zijn eerste jaar is duidelijk in de stand te zien. Met 7 punten staan ze onderaan in de stand. Degradatie is bijna niet meer af te wenden, hoewel theoretisch nog alles mogelijk is. Volkel staat namelijk maar 4 punten boven Olympia.

Voor de koploper in Maashees telde maar 1 ding en dat waren de 3 punten. Trainer Tom Lenders liet dit afgelopen week duidelijk aan de pers weten. ‘Wij willen zo snel mogelijk kampioen worden! Het liefst sta ik 13 juni al met de kampioensschaal op het plein in Maashees’. Theoretisch is dit mogelijk, al moeten de aankomende 4 wedstrijden dan wel allemaal gewonnen worden. Van onderschatting was dus ook geen sprake bij het team uit Maashees.

Waar iedereen dacht, dat trainer Lenders een aantal spelers rust zou geven, begon hij toch met zijn sterkste opstelling aan dit duel tegen het laaggeklasseerde team uit Boxmeer. Het was vanaf het begin van de wedstrijd dan ook duidelijk dat het geen moeilijke middag zou worden voor de Friet Boys. Al vroeg in de wedstrijd tekende de spits in vorm (Zwartjens genaamd) voor de 1-0. Alweer zijn 16e treffer van dit seizoen. Waarna FBM door een doelpunt van Reijnders op 2-0 was gekomen volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Een vloeiende aanval van de Friet Boys kwam terecht bij Willems, Willems bewaarde het overzicht goed en kon de bal panklaar leggen voor de opgekomen back Willem Rongen. Rongen twijffelde geen moment en schoot als een echte spits de bal feilloos tussen de palen.  Rongen scoorde zo zijn eerste officiele doelpunt in zijn carriere! Na afloop zei Rongen het volgende over zijn doelpunt. ‘Deze goal betekend veel voor me. Ik wist dat ik dit in me had, mijn looplijnen zijn altijd goed,  het ontbrak me voorheen gewoon een beetje aan geluk’. ‘Ik wil mijn ploeggenoten dan ook bedanken dat ze toch altijd vertrouwen in mij gehouden hebben, ik zal jullie dit terug betalen’.

Na dit hoogtepunt was de rest van de wedstrijd een formaliteit. FBM’68 wist maar liefst 10x het net te vinden deze middag. Olympia wist nog wel de eer te redden, het scoorde nog 2 doelpunten. Het kampioenschap kan FBM’68 bijna niet meer ontgaan.

Aankomende zaterdag zal FBM’68 het opnemen tegen een andere nieuwkomer in de hoogste divisie van het cafe voetbal. SV  Venray zal de tegenstander zijn. De wedstrijd zal gespeeld worden op sportpark de Wieen in Venray.  SV Venray staat momenteel op een 8ste plaats in de middenmoot. Zeker niet slecht voor deze nieuwkomer. Van onderschatting mag er dus wederom geen sprake zijn bij de Friet Boys.

We zien jullie graag allemaal aankomende zaterdag bij deze wedstrijd. Kaarten verkrijgbaar bij de bekende verkoopadressen en aan de kassa op de wedstrijddag zelf. Er is geen verplichte buscombi.

Related Blogs