Voorbeschouwing SV Venray – F.B.M.’68

Aankomende zaterdag 23 mei zullen de teams van SV Venray en F.B.M.’68 voor de eerste keer tegenover elkaar staan in de hoogste divisie van het Koninklijke Nederlandse cafevoetbal. Waar F.B.M.’68 al zijn hele bestaan op dit niveau actief is, is het voor SV Venray het eerste jaar dat ze op dit niveau hun kunsten mogen laten zien.

Het gaat hier om een echte onvervalste ‘derby’. De afstand tussen sportpark ‘de Wieen’ en stadion ‘de Vetbak’ is maar 7.8 kilometer. Vele supporters zullen daarom ook per fiets naar de wedstrijd komen. In Venray maar ook in Maashees wordt al weken over deze wedstrijd gesproken.

De Friet Boys uit Maashees zijn duidelijk de favoriet voor dit duel. De mannen van trainer / coach Tom Lenders staan soeverein aan kop in de hoogste divisie van het cafevoetbal. Niets lijkt meer in de weg te staan voor een nieuwe titel. Doelstelling van FBM’68 is om op 13 juni al de kampioensschaal in de lucht te kunnen houden. Een huldiging zal dan plaatsvinden op het plein in Maashees. De aankomende 3 wedstrijden zullen dan wel gewonnen moeten worden, dus ook tegen SV Venray. Tom Lenders wil echter niet van onderschatting spreken. ‘We weten dat het lastig gaat worden tegen de mannen uit Venray, het gaat hier toch om een derby’. ‘Toch vind ik dat wij meer kwaliteit hebben dan SV Venray, onze voetballers zijn tactisch en fysiek een stuk verder’. ‘Tevens ken ik hun trainer de heer van Daal goed, hij zal mij niet kunnen verrassen, lange ballen is zijn specialiteit’.

SV Venray kent een goed eerste jaar in de hoogste divisie. Met een plek in de middenmoot zijn ze dik tevreden. Doelstelling was namelijk niet degraderen. En degradatie lijken ze te gaan ontlopen, of de concurrenten moeten nog kunnen verrassen. Trainer / coach K. van Daal zegt het volgende over de wedstrijd tegen F.B.M.68. ‘Wij moeten vooral gaan genieten’! ‘Ik ben van jongs af aan al een groot fan van de Friet Boys uit Maashees, ik ben dan ook enorm trots dat wij nu tegen deze club met hun rijke historie mogen spelen’. ‘De jaren onder leiding van coach R. Reijnders waren fenomenaal, wat een top trainer en gozer’! ‘Toch gaan we alles uit de kast halen voor een goed resultaat’.

Voor supporters die de wedstrijd niet live kunnen volgen zal er radioverslag gedaan worden op Maashees FM.

Na deze derby zullen beide selecties zich opmaken voor een gezamenlijke en welverdiende barbecue bij het Moment in Venray. De beide trainers hebben dit samen georganiseerd om dat samenhorigheid binnen de selecties hoog te houden. De wedstrijd zal op de avond tot in de late uurtjes worden geëvalueerd met een lekker potje pils.

Wij raden iedereen aan om op tijd naar het sportpark te komen. Dit ivm de verwachte drukte.
Iedereen alvast een fijne en sportieve wedstrijd toegewenst.

Related Blogs