F.B.M’68 komt niet verder dan gelijkspel bij nieuwkomer SV Venray

Weertype: Vrij veel bewolking
toeschouwers: 18
gele kaart: –
Rode kaart: –

Doelpuntenmakers: 1-0 Lennard Jansen, 2-0 Lennard Jansen, 2-1 Maarten Schaeffers, 3-1 Ruud Coppus, 3-2 Roel Zwartjens, 3-3 Robin Arts

Opstelling FBM’68: Arts, Rongen, van de Leeuw, van Daal, B. Franssen, Wijnstekers, Vullings, Schaeffers, Reijnders, de Jong, Zwartjens
Wissels: Willems, R. Franssen

Voor het eerst in de historie was het dan zover, de wedstrijd FBM’68 – SV Venray stond op het programma! FBM’68 dat ruim aan kop gaat in de eredivisie van het Koninklijke Nederlandse Café voetbal was de favoriet tegen middenmoter SV Venray. Toch werd het een zware wedstrijd voor de mannen uit Maashees, en wist FBM’68 maar 1 punt mee te nemen naar huis! Trainer Tom Lenders was hier na afloop dan ook niet over te spreken! ‘Godverdomme, I’m not amused! De hele week bereid ik me team optimaal voor op deze wedstrijd en dan staan ze als een zak zand op het veld de 1ste helft! Gelukkig hebben ze het de 2e helft weer goed opgepakt en kijk ik met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd!’

Gelukkig voor FBM liet concurrent DOB ook 2 dure punten liggen en kunnen de mannen uit Maashees nog steeds op zaterdag 13 juni kampioen worden.

Waar FBM even dacht het spel te gaan maken tegen SV Venray was hier de 1ste helft niet veel van te zien. Onder leiding van scheidsrechter van Daal was het SV Venray dat de 1ste helft op 1-0 voor kwam. Gelegenheidsdoelman Robin zat er nog dichtbij maar had geen antwoord op het schot van de spits van Venray. Ondanks nog een aantal goede kansen voor Fbm was dit ook meteen de ruststand. Dit was mede de verdienste van de doelman van Venray. Schoten van Zwartjens, Reijnders en Willems werden gekeerd.

De 2e helft leek Fbm beter in de wedstrijd te komen, toch was het weer SV Venray dat scoorden. Na deze 2-0 achterstand ging de knop eindelijk om. Onder leiding van good old rechtsvoor snelle Raymond Reijnders scoorden de formatie van FBM eindelijk! Een schitterende assist van van de Leeuw werd keurig binnen gekopt door Spits Zwartjens! Helaas konden de mannen uit Maashees niet doordrukken en kregen ze weer een tegendoelpunt om de oren! 3-1! Trainen van Daal van SV Venray dacht de buit binnen te hebben. Maar dan kent hij FBM nog niet. Fbm wist de rug te rechten en kwam terug tot 3-3. Een doelpunt van Maarten Schaeffers en Robin Arts (terecht gegeven penalty, waar de bal al eerder op de stip had gekund / gemoeten!)

Beide teams kunnen terug kijken op een sportieve wedstrijd waar de puntendeling terecht was. Vooral captain F. Van Daal en teamgenoot Ben waren blij met het punt. Ze lieten onze verslaggever weten het punt tot in de late uurtjes te gaan vieren! ‘Tegen zo’n geweldig team als FBM gelijk spelen, wat wil je nog meer? Wij zijn blij’.

Na afloop hebben beide teams genoten van een welverdiende bbq en de nodige biertjes bij café het moment. De returnwedstrijd in stadion de vetbak zal snel volgen. De KNCVB zal de datum spoedig bekend maken.

Aankomend weekend zal FBM niet in actie komen, er is een inhaalronde. 6 juni staat de uitwedstrijd tegen Vliegbasis Volkel op het programma! Verplichte bus combi en vergeet je paspoort niet! Tot 6 juni