FBM`68 weet eindelijk weer wat winnen is

De boys van trainer Lenders hebben afgelopen zaterdag eindelijk weer eens de drie punten gepakt. In Zeeland werd InterHa met 4-0 verslagen. Een belangrijke zege gezien het feit dat de naaste concurrenten ook de punten blijven pakken. De strijd om de titel ligt dus nog volledig open!

Opstelling:
Ascension
Fleuren, R. Franssen, P. Lenders, Raedts
Willems, B. Franssen, R. Kersten
Graat, Dillen, Reefs

De positie van Lenders is de afgelopen tijd breed uitgemeten in de media. Volgens de doorgaans  goed ingevoerde kwaliteitsblad `t Maasankertje zou Lenders zelfs bij een volgende misstap moeten wijken. Daarom werd de avond voor het belangrijke duel in Zeeland een persconferentie belegd in de Blokhut op sportcomplex De Vetbak in Maashees. Naast de massaal toegestroomde pers, waren ook alle leden en groot aantal mensen die FBM`68 een warm hart toedragen aanwezig.

Captain Fleuren vertegenwoordigde de selectie en nam plaats achter de microfoons.
Uiteraard hoefde de pers antwoord te hebben op maar één prangende vraag; staat de positie van trainer Lenders ter discussie? Fleuren reageerde als volgt: ‘Ik snap de vraag niet’.

Het bestuur heeft vervolgens Fleuren direct achter de desk weggehaald en P. Lenders nam het over. P. Lenders zei het volgende over de positie van zijn trainer: ‘Doe normaal tegen mij Bruurke. Voor ons heeft hij nog nooit ter discussie gestaan. Wij staan als één blok achter hem. We moeten niet vergeten welke resultaten we in het verleden met hem hebben behaald. Ook dit jaar zullen wij weer kampioen worden. Let maar op mijn woorden.’ besloot P. Lenders zijn krachtige relaas. En daarmee was de kous af en gingen de pers, leden en fans gezamenlijk onder het genot van een hapje & drankje en een muzikale serenade van Andre Hazes de persconferentie nabespreken. Uiteraard gingen de spelers van FBM`68 op tijd naar huis want tenslotte moest er de volgende worden gevoetbald.

De wedstrijd zelf was een eitje voor FBM`68. Vanaf minuut 1 was het duidelijk te merken dat de boys uit Maashees gebrand waren op een overwinning. Ondanks de tactiek van InterHa om de afmetingen van het veld te veranderen (foto), liet FBM`68 zich niet van de wijs brengen en ging voortvarend van start. Afgezien van het feit dat dit niet direct resulteerde in grote kansen had InterHa helemaal niks te vertellen en was het slechts een kwestie van tijd voordat er een doelpunt zou vallen. Dit gebeurde na een half uur spelen. Een fraaie aanval over de rechterkant waarbij de mondige spits Dillen het eindstation was. 1-0. Dit was ook tevens de ruststand.

De tweede helft gingen de boys op dezelfde voet verder. Goed combinatievoetbal gepaard met veel passie en strijd. Dillen beloonde het vertrouwen van zijn trainer door, na fraaie steekballen van B. Franssen en Willems, de 2-0 en 3-0 aan te tekenen. #Hattrickhero. P. Lenders zetten zijn woorden van de vorige avond kracht bij door een foutloze wedstrijd te spelen en mede hierdoor een belangrijke bijdrage te leveren aan de uiteindelijk 4-0 zege. Want het slotakkoord kwam van captain Fleuren. Door een geweldige solo vanaf eigen helft af te maken, kwam de 4 op het scorebord.  Vervolgens floot de scheids, die zijn bril niet altijd op had, voor `t einde van de wedstrijd. Uitslag 4-0!

Uiteraard was het laatste woord na de wedstrijd aan trainer Lenders: ’Je weet dat er bij zo`n roemrijke club altijd de druk is om te presteren, daar word ik niet meer nerveus van. Ik ben blij met de reactie van het team vandaag en nu is het zaak om de lijn door te trekken. Deze vibe moeten we vasthouden, daarom is het spijtig dat de interlandperiode er nu tussen zit. Gelukkig hebben mijn spelers afgelopen weken zo slecht gepresteerd dat er niemand voor de A-selectie is opgeroepen. Ondanks dat er toch een aantal spelers geselecteerd zijn voor de G-selectie, kan ik met trainen beschikken over een bijna volledige selectie. Zo kan ik mijn spelers maximaal voorbereiden op de volgende wedstrijd.` besloot Lenders.

Dus door het interlandweekend komende zaterdag geen wedstrijd. Op 2 april staat de kraker tegen FC `t Huukske in Beek en Donk op het programma. Aanvang 14:30 uur. Kaarten zijn helaas al uitverkocht. Wellicht dat er nog kaarten te verkrijgen zijn via de zwarte markt.

Related Blogs