F.B.M.’68 trekt de goede lijn door

Afgelopen zaterdag 2 april hebben de mannen van trainer Tom Lenders wederom 3 punten behaald. In een beladen duel met ’t Huukske uit Beek en Donk hebben de spelers uit Maashees de 3 punten in de Vetbak weten te houden. FBM’68 is nog steeds lijstaanvoerder en staat nu 5 punten los van concurrent DOB. Ook nu wist de media bij wie ze moesten zijn en werden trainer Lenders en sterspeler Dillen veelvuldig ondervraagd door de pers. Lenders, ‘’Ik zie trots op mien mennekes, vandaag stonden wej als een eenheid, een echt team te voetballen’’! Waarop sterspeler en rots in de branding Dillen maar 1 ding kon toevoegen: ‘’klopt’’.

Opstelling:
                               Dillen

Raedts, R. Franssen, P. Lenders, Van Meurs
Fleuren (C), Van der Leeuw, B. Franssen
Willems,          De Jong,           Reefs

FBM’68 begon aller aardigst aan de wedstrijd en won met veel duelkracht de duels achterin en op het middenveld, dit leidde ook tot kleine kansen maar helaas ontbrak er nog wat scherpte bij de spelers uit Maashees. Bij wie totaal geen gebrek aan scherpte was, was bij verdediger Ruud Franssen. Franssen ontfutselde de bal in de 17de minuut van de spits uit Beek en Donk, stoomde op richting de vijandelijke 16 meter en ging een schitterende combinatie aan met Bart Willems. Willems had oog voor deze prima loopactie en plaatste de bal panklaar voor Franssen, deze rondde bekwaam met links af: 1-0!!

Vervolgens was het enkel FBM’68 wat in balbezit was, de gasten uit Beek en Donk hadden moeite met de bewegelijke mannen van trainer Lenders. Wederom was het Ruud Franssen die vanuit het middenveld richting vijandelijk doel liep, dit werd gezien door voetbaltalent Van der Leeuw en deze stuurde een mooie boogbal richting Franssen. Ruud aarzelde geen seconde en zette zijn pittige kapsel tegen de bal: 2-0!!

In de rust was Lenders druk bezig om de organisatie strak te houden en vooral de spelers te behoeden voor onderschatting in de 2de helft. Dit had zeer zeker succes, want in de 2de helft ging FBM’68 gewoon met het goede veldspel van de 1ste helft. Ondertussen wou Fleuren zijn directe tegenstander van 9 jaar een doodschop geven, maar hij wist zich op het laatste moment te beheersen. Het balbezit was voor FBM’68 en vanuit de linkerflank kwam er een lage voorzet voor het doel, en wie anders dan de opgekomen verdediger Ruud Franssen maakte zijn 3de doelpunt van de middag. Na de wedstrijd gaf Franssen ook aan dat er een euforisch gevoel heerste bij hem: ‘’Oh echt waar, ik voelde alles in mijn lichaam kriebelen.. hihi!’’.

Het enige smetje op de overwinning was het tegendoelpunt van ’t Huukske, waarbij doelman Dillen in 2 instanties werd geklopt in de korte hoek. De buitenspeler in Beek en Donkse dienst werd op doelman Dillen afgestuurd en Dillen redde knap maar kon de bal niet vasthouden, wat resulteerde in de 3-1.

Uiteindelijk had FBM’68 nog een schitterend slotakkoord, waarbij prima voetbal werd gespeeld! Veel loopacties, bewegelijke spelers, strakke passing en vooral zelfvertrouwen waren aanwezig. De 4-1 was dan ook van grote schoonheid. Super spits Robbie ging een dubbele combinatie aan met de getalenteerde vleugelaanvaller Driessen, waarna De Jong het leder prima onder in de hoek schoot, chapeau!!

Volgende week wordt er een inhaalwedstrijd gespeeld, wederom tegen ’t Huukske. FBM’68 dankt haar supporters, tot de volgende knoop!!

Related Blogs