F.B.M.’68 kan op eigen veld kampioenschap veilig stellen tegen veteranen van Venray

Het heeft er alle schijn van dat de Friet Boys uit maashees zaterdag hun 47e kampioenschap in de historie gaan binnen halen. Alleen wanneer er door F.B.M.’68 met ruime cijfers verloren zal worden van de veteranen van Venray komt het kampioenschap nog in gevaar. Echter zal D.O.B uit Uden dan wel moeten winnen bij het altijd lastige ONI uit Vortum.

Om 15:30 uur zal het fluitsignaal in stadion ‘de vetbak’ klinken. Coach T. Lenders kan over een vrijwel fitte selectie beschikken. Enig twijfel geval is middenvelder J. Verstegen. Verstegen zal door blessureleed de kampioenswedstrijd misschien verstek moeten laten gaan.

Verder zal iedereen gebrand aan de aftrap verschijnen. Het zal echter geen makkelijke opgave worden voor de mannen uit Maashees.

In het verleden is gebleken dat de Friet Boys het lastig kunnen hebben tegen de mannen uit Venray. Vorig seizoen werd er nog een zeer moeizaam 3-3 gelijkspel uit het vuur gesleept. Echter zal een gelijkspel ook voldoende zijn om de schaal weer in de lucht te mogen houden.

Toch gaat coach T. Lenders vol voor de winst. Woorden vol vertrouwen klinken uit de mond van de coach; ‘We hebben het hele jaar laten zien de beste ploeg uit de competitie te zijn. Van Venray word ik dan ook niet koud of warm. Alleen met 3 punten ben ik een tevreden coach. We gaan ze een poepie laten ruiken’.

Echter mag er van onderschatting geen spraken zijn. Met de ‘van Daaltjes’ op het middenveld is Venray zeker een team met kwaliteit.
Snelheid en oog voor het doel is het handelsmerk van deze spelers.
De slag op het middenveld zal dus gewonnen moeten worden door de mannen uit Maashees.
Het is maar de vraag wie er het meeste durf heeft en initiatief gaat nemen. Oftewel het ene ‘zwaard’ houdt het andere in de schede!

Met coach K. van Daal (Ook wel bekend onder pseudoniem ‘de herder’.) beschikt Venray ook over een zeer ervaren man aan het roer. Hij zal er alles aan gaan doen om F.B.M.’68 van de titel af te houden. ‘Kort en duidelijk: Ik moet hun niet en wij zullen ze het zo zuur mogelijk gaan maken’ zijn de enige woorden die de coach van daal aan de pers laat horen.

Mocht F.B.M.’68 de schaal wederom in de lucht mogen houden dan zal een rondrit op de platte kar volgen. De selectie zal onder toezien van vele supporters een ronde door Maashees maken.
Uiteindelijk zal het feest verder gaan op de kermis in Maashees. Hier is tevens ook de mogelijkheid voor de supporters om de spelers en staf te feliciteren. Ook is er de kans om met de spelers op de foto te gaan of een handtekening te bemachtigen

Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar aan de kassa. Ben op tijd bij stadion de vetbak om deze kaarten te kunnen bemachtigen. (Alleen kaarten voor de staantribune in de losse verkoop beschikbaar.)

Ik wens iedereen vast veel voetbalplezier en een sportieve wedstrijd toe.

Related Blogs