Cauberg VV – F.B.M’68 (3-4) 5-6

Ondanks dat de KNVB het gehele amateurvoetbal de spreekwoordelijke das om deed, werd er toch gevoetbald. In het Belgische plaatje Opitter, gelegen tussen Peer en Maasbracht, werd er om 15.00 uur afgetrapt bij het treffen tussen Cauberg VV en Friet Boys Maashees.

Na een heenreis van 1 uur en 6 minuten werd de thuishaven van Cauberg VV bereikt. Onze Belgische vrinden waren met man en macht in de weer geweest om het ‘plein’ sneeuwvrij te maken. Leidsman W. Peeters aarzelde nog heel even, maar kwam uiteindelijk met de conclusie: ‘Een gevoelstemperatuur van -15 graden Celsius en een Oostelijke windkracht 6 is aanvaardbaar’. Peeters voegde daaraantoe: ‘Laten we eerst met zijn allen een pintje drinken, dan starten we gewoon een half uur later’. Zo gezegd, zo gedaan: de glazen werden gevuld met PAX JC Opitter, een overheerlijke pint uit de streek.

Het jubileumtenue werd uit de tas getrokken, de schoenveters werden gestrikt en om 15.00 uur werd er eindelijk afgetrapt. Trainer Lenders toverde een 4-4-2 formatie uit de hoge hoed, met in de punt spits Zwartjens en schaduwspits R. de Jong. De nummer 1 van vandaag, spelend met rugnummer 23, was reservegoalie Wijnstekers. De uitstekend spelende doelman was na afloop lovend over de nieuwe tenues: ‘Een tweede huid, heerlijk die slim fit shirts’. Verder waren het de bekende namen bij de bezoekers uit Maashees.

Geen lijnrechters, nauwelijks zichtbare lijnen, maar een doelpuntrijke middag waren de ingrediënten voor de eerste internationale overwinning van F.B.M’68 sinds tijden. Na twee foutieve inspeelpasses van de doelman van Cauberg VV leidde de bezoekers al vroeg in de wedstrijd, 0-2. De doelpunten kwamen op naam van Zwartjens en Reijnders. Cauberg VV kwam weliswaar terug tot 1-2, maar door nog twee treffers van Reijnders werd een ruststand van 3-4 bereikt.

Helaas moest F.B.M’68 de tweede helft met 10 man verder. Spits Zwartjens werd getorpedeerd en stortte ter Belgische aarde. Een gekneusde en bevroren teen was het gevolg. Desalniettemin werd de score uitgebreid naar 5-6. Libero R. Franssen was nu wel gelukkig en schoof de bal over de besneeuwde deklaag onder de doelman door. Eerder in de wedstrijd dacht Franssen nog zelf als doelman te acteren. Een handsbal, elfmeter en doelpunt tegen waren het gevolg. Franssen verklaarde na afloop: ‘De bloedsomloop in mijn lichaam functioneerde nauwelijks meer, vandaar ik mijn vingertoppen niet tijdig kon wegtrekken, een terechte elfmeter’.

F.B.M’68 hield de laatste minuten stand en boekte en uitstekende overwinning op onbekend terrein, 5-6. De sportieve en vriendelijke Belgen trakteerde de mannen uit Maashees na afloop op een lekkere boterham met kaas of salami en een overheerlijk pintje. F.B.M’68 ziet nu al uit naar een tweede ontmoeting met de mannen uit Opitter. Deze wedstrijd is door de Belgische en Nederlandse Bond ingepland voor september 2018. Wedstrijdtickets zijn nu al verkrijgbaar via de ticketshop van Cauberg VV en F.B.M 68.

Related Blogs