Wedstrijdverslag F.B.M. ’68 – O.N.I.

F.B.M. 68 – O.N.I.
18-07-2020 16:00

Eindelijk was het zover. De Frietboys konden na de intelligente Lock down weer de Vetbak in. Voor sommige spelers was het omkleden al een wedstrijd op zich. De coronakilo’s zijn er flink ingehakt. Het leek bij enkele spelers net of een bowlingbal een t- shirt probeerde aan te trekken. De aanwezige pers stelde via MS Teams kritische vragen aan reserve coach Rayke. Of het intensieve trainingskamp van de laatste weken wel goed heeft uitgepakt? Reserve coach Rayke reageerde kort maar krachtig; “Nie zeike stelletje K*TZAKKE!’

Coach Lenders leek voor de wedstrijd zelfverzekerd en wilde de pers niet te woord staan. Via de aanwezige supporters van Volharding A1 lekte wel de tactiek van Lenders uit. Coach Lenders had drie varianten bedacht om de 11 spelers van O.N.I. te slim af te zijn. De 3 varianten waren:
1. Vol op de aanval.
2. Parkeer de bus.
3. Lange ballen, langen ballen, lange ballen, lange ballen, lange ballen, lange ballen, lange ballen en nog eens lange ballen.

FBM begon met de volgende opstelling:

Job

Leon        Maarten         Guus       Willem

Jip                 Rens            Niek

Marcel                 Tim                  Pim

Scheidsrechter Duijkers probeerde op zijn fluit te blazen en de wedstrijd kon beginnen. Al snel ging FBM vol in de aanval (Variant 1). Vervolgens na 3 tellen kwam via een lange bal (variant 3) de bal weer terug op eigen helft. Waardoor de ijzersterke verdediging van FBM variant 2 inschakelde. Coach Lenders had deze manier van spelen dus goed voorbereid met zijn spelers. Terwijl het publiek ondertussen 120x variant 3 te zien kreeg. ONI was af en toe heel erg gevaarlijk voor de goal van de Frietboys. Echter waren de gastspelers en het centrale duo Guus & Maarten de snelle aanvallers van ONI telkens te slim af. ONI was verbaal ook erg gevaarlijk voor scheidsrechter Duijkers. Echter was Duijkers nog steeds mentaal aan het revalideren van de kermis, dus maakte ze hem de pis niet lauw.

In de 50e minuut kwam ONI erg dicht bij een openingstreffer. Helaas voor de spits van ONI kwam de bal door miraculeuze wijze op de paal terecht. Vervolgens kon FBM-variant 3 weer opstarten.

Leon Fleuren kreeg 10 minuten na rust een publiekswissel. Fleuren had de linksbuiten van ONI helemaal weggespeeld. De hitte in stadion de Vetbak speelde een grote rol voor beide ploegen. FBM kon door de hoge temperatuur variant 1 helaas niet meer toepassen. Eindelijk klonk het eindsignaal met de brilstand op het bord. Wonderbaarlijk konden de Frietboys variant 1 toch nog inzetten in de derde helft op het lekkere koude bier.

Keeper Vullings wilde als enige speler na afloop de pers te woord staan. Vullings verklaarde op de vraag of FBM nog weet wat scoren is het volgende: ‘Je weet het zijn zware en moeilijke tijden. Dan zijn sommige dingen in het leven belangrijker dan scoren. Al die protesten in de wereld, de coronacrisis, fans die we moeten missen, het FBM-weekend wat misschien niet door kan gaan en niet te vergeten onze hoofdsponsor Plein 27 die tijdelijk geen friet mocht bakken. Daarom wil ik dan ook van deze gelegenheid gebruik maken, om met mijn team een gezamenlijk statement te maken voor Plein 27’!”
Alle spelers en staf van F.B.M. 68 knielden op de middenstip, en een groot spandoek kwam tevoorschijn met de tekst: #FRIKANDELLIVESMATTERS.

Na deze emotionele gebeurtenis konden de Frietboys hun verdriet wegdrinken/eten bij Plein 27. Het bleef nog lang onrustig op het terras. Maar om 21:00 uur kon speler Reefs met een gerust hart op zijn fiets naar huis met een gemiddeld tempo van 35 km/u.

Aldus de Razende supporter.

Related Blogs