Wedstrijdverslag F.B.M. ’68 – FC ’t Veule

F.B.M.68. – FC ‘t Veule.
24-6-2020, 19:00 uur.

Na het moeilijke gelijkspel van vorige week moesten de Frietboys weer aantreden. De wedstrijd was op het allerlaatste moment naar de vrijdag verplaatst. Omdat er geruchten waren dat het veel te druk ging worden in stadion de Vetbak. Ondanks de geheime verplaatsing was het alsnog veelte druk in de Vetbak. Met name de feuten uit Delft zorgde voor veel overlast. De grote vraag aan trainer Lenders was of de frietboys vandaag wel gingen scoren? Lenders was wederom zelfverzekerd en zei: “We gaan 100% zeker scoren vandaag, het maakt niet uit in welke goal. Maar je moet een gegeven Veulen nooit in de bek kijken”. Duidelijk verhaal van de coach van F.B.M. 68.

Coach Lenders had een paar versterkingen uit het beloften elftal doorgeschoven. F.B.M. begon de wedstrijd met de volgende 11 namen;
(K) Stevens, Reefs, B. Franssen, R. Franssen, De Hoog, Ten Brinke, Vullings, Wijnstekers, Buijssen, De Jong en Fiers.

Al snel kwam F.B.M. ’68 onder druk te staan. De jonge doelman Stevens had het af en toe erg moeilijk. Maar herstelde zich voortreffelijk. In de 22e minuut kon Stevens de 0-1 niet voorkomen na een snelle counter van FC ’t Veule. De spits van Veulen (Bontfire) schoot de bal strak in de verre hoek. Gelukkig kwam gastspeler Buijssen steeds vaker voor de goal. Ook Wijnstekers kreeg een enorme kans. Helaas kon de keeper van FC ’t Veule de bal nog net met zijn vingertoppen de goal uit tikken. Coach Lenders riep boos naar Wijnstekers: ‘Jammer Mars, maar je moet een gegeven Veulen ook nooit in de bek kijken!!!’  Waarop Wijnstekers antwoorde: ‘Dat is niet waar, ik heb nog nooit een Veulen aan iemand gegeven hoe kan ik hem dan in de bek kijken’.  Scheidrechter Baltissen gaf vervolgens het rustsignaal.

In de rust arriveerde speler Zwartjens die zich had vergist in de speeldatum. Hij was nog bezig met zijn ontbijt toen Lenders hem belde. Maar gelukkig kon Zwartjes zijn ontbijt/voedertijd (4 Tomahawks, 8 spare ribs, 2 Rib eye’s, 3 zakken pulled pork en 6 bakken kalde schotel) snel wegwerken. Zodat hij de 2e helft toch nog kon starten.

De frietboys begonnen sterk aan de 2e helft. Vooral rechtsback De Hoog maakte een sterke indruk. Mooie combinaties op het middenveld, en serieuze scoringskansen maakte de wedstrijd opeens een stuk interessanter. Zeker na de doodsaaie wedstrijd van vorige week. Gastspeler Buijssen kon in de 60e minuut na een goede loopactie de bal binnen schieten ‘1-1’. Buijssen vloog als een agressieve Buijssert snel richting de camera om zijn shirt uit te trekken en zijn sixpack te showen. Op zijn sixpack had Buijssen met een watervaste stift zijn persoonlijke sponsor (JABO Maashees, Buijssen en beregening technieken) opgeschreven. Buijssen kreeg na deze goal steeds meer zelfvertrouwen en via een loopactie met enkele kap en schijnbewegingen schoot hij de bal weer in de goal van FC ’t Veule, ‘2-1’.

Helaas kwam de centrale middenvelder van FC ’t Veulen Ed ten Brinke met de gelijkmaker in de 80e minuut.
‘2-2′. Daar klonk het eindsignaal, meer dan een gelijkspel zat er vandaag niet in. Zwartjens stond namens F.B.M. dit keer de pers te woord. Op de vraag waarom hij geen bier drinkt reageerde de lange spits van de frietboys kort maar krachtig: “Als ik bier drink krijg ik net zo’n dikke kop als jullie allemaal.’

Volgende week staat de return tegen ONI gepland. Het zal een pittige wedstrijd worden maar het niveau van de Frietboys zit in een stijgende lijn.

De razende reporter.

Related Blogs