China schenkt kleedlokaal aan F.B.M. ’68

“China schenkt kleedlokaal aan F.B.M. ’68”

De gehele wereld liep met de volgende vraag rond: “Waar stort die Chinese raket toch neer?” Spanje, Griekenland, Nieuw-Zeeland of toch in de oceaan. Een waardeloze voorspelling volgens de Chinese minister van buitenlandse zaken Yang Jiechi. China had namelijk een gericht plan opgezet om het Nederlands voetbal een steuntje in de rug te geven in deze zware tijden.

Afgelopen vrijdagavond kreeg trainer/coach Lenders van de club F.B.M. ’68 een telefoontje van een Limburgse/ Chinese tolk genaamd Sjang Hay Vullings, dat de raket op 8 mei exact om 08:00 uur op een specifiek coördinaat terecht zou komen. Trainer/ coach Lenders stelde een speciale eenheid samen om de raket en de schenking van de Chinezen veilig te stellen voor de Frietboys. De speciale eenheid (ook wel Task Force Bami schijf) genoemd, verzamelde zich op het afgesproken tijdstip om de crashsite van de raket gereed te maken.

Plots klonk er een luide knal boven het dorpje Smakt. De door Lenders aangestelde radioman Nick Smits sprak de volgende woorden door zijn portofoon: “The eagle has geland” om zo de Chinese overheid op de hoogte te stellen van de harde landing. Helaas was de raket iets afgeweken en op een varkensstal terecht gekomen. Dit bracht een enorme stank met zich mee waardoor menig F.B.M. lid onwel werd. Toch moest er doorgewerkt worden om de Chinese schenking snel te bergen en naar Maashees te transporteren.

Maar wat was nu die schenking? Al snel werd duidelijk dat de Chinese overheid via satellietbeelden had gezien dat het huidige kleedlokaal van de Frietboys echt niet meer kon. Daarom hebben de Chinezen het oude kleedlokaal van FC Beijing per raket naar het dorpje Smakt verzonden. Om vervolgens het kleedlokaal via een transport naar Maashees te brengen.

Rond 13:00 uur Maashese tijd waren alle spullen geborgen en vertrok het transport met 35 kilometer per uur in colonne via de Weert, het Gildelandt en Plein 27 naar stadion De Vetbak. Daar werden alle spullen van de kar afgeladen. Rob De Jong wilde graag een bedankceremonie organiseren voor de Chinezen. Via een live verbinding met China en Berkel en Rodenrijs opende Raymond Reijnders een gedenk/bedank monument. Dit monument is ontworpen door een stelletje dronken Friet Boys die een Maya tempel na wilden maken.

De bouw van het nieuwe kleedlokaal is te volgen op onze website.

Aldus de raket-wetenschappende reporter.


Het bedank/gedenk monument.

Related Blogs